Διατροφική Υποστήριξη Αθλητων & Αθλουμένων
Εργογόνα Συμπληρώματα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-93-9380-5
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 30.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 17 εκ., 248 σελ.
Περιγραφή

Η αθλητική διατροφή απ οτελεί σημαντικό παράγοντα σε όλα τα προγράμματα προπόνησης, γι` αυτό και η ενημέρωση τόσο των προπονητών όσο και των αθλητών για τις διατροφικές απαιτήσεις του ασκούμενου και το ρόλο των διαφόρων τροφών που περιλαμβάνονται στο διαιτολόγιο, είναι απαραίτητη. Γενικά, στους αθλητικούς κύκλους παρατηρείται τα τελευταία χρόνια η τάση για υπερβολική πρόσληψη ορισμένων ουσιών και ιδιαίτερα αυτών που ‘’διαφημίζονται’’ ότι μπορούν να προσφέρουν εργογόνα αποτελέσματα και μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης.

 

Οι αθλητές πρέπει να γνωρίζουν τους διατροφικούς στόχους τους και το πώς μπορούν να επιλέξουν μια στρατηγική στη διατροφή τους για να πετύχουν αυτούς τους στόχους. Οι αθλητές είναι όλοι διαφορετικοί και δεν υπάρχει ενιαία διατροφή που να ικανοποιεί τις ανάγκες όλων των αθλητών ανά πάσα στιγμή. Το βιβλίο αυτό περιέχει πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους αθλητές και τους αθλούμενους να κάνουν συνειδητές επιλογές για τηνκάλυψη των διατροφικών αναγκών τους σε διαφορετικές καταστάσεις.

 
Στο πρώτα Κεφάλαια αναλύονται θέματα που αφορούν τις ενεργειακές απαιτήσεις των αθλητών, τα συστήματα και τους μηχανισμούς παραγωγής ενέργειας και διατροφικές συμβουλές αναγκαίες για τις διαφοροποιήσεις στη σύσταση του σώματος. Στα επόμενο Κεφάλαια δίνονται διεθνείς και έγκυρες συστάσεις για τις ανάγκες των αθλητών και αθλουμένων σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, υγρά και ηλεκτρολύτες. Στη συνέχεια αναλύονται θέματα που αφορούν τα ενεργειακά ποτά, τα μικροθρεπτικά συστατικά.
 
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται μέσω αναλυτικών παρουσιάσεων σε ξεχωριστά Κεφάλαια σεεκείνα τα διατροφικά εργογόνα συμπληρώματα τα οποία έχουν επαρκώς αποδεδειγμένηθετική επίδραση στην αθλητική απόδοση. Ακολούθως παρουσιάζονται θέματα πουαφορούν ειδικές διατροφικές ανάγκες (π.χ. διατροφή στα ταξίδια, χορτοφάγοι αθλητές, καιδιατροφή ανά είδος αθλήματος) και καταγράφονται τα Γενικά Συμπεράσματα/Οδηγίες.

Add: 2018-06-14 11:37:54 - Upd: 2018-08-27 12:03:52