Η εποχή της νανοτεχνολογίας και οι… Χαλδαίοι
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-599-240-8
Εκδόσεις Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη, 2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 11.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 132 σελ.
Περιγραφή

«Τόσο πολύ έχει αποβλακωθεί ο κόσμος στην εποχή της νανοτεχνολογίας. Γυρίσαμε στα χρόνια των Βαβυλωνίων και Χαλδαίων και το ρίξαμε στη μεταφυσική και τα ουράνια σώματα. Ας είναι καλά βέβαια τα κανάλια που αρχίζουν πρωί-πρωί τις αστρολογίες, για να συνεχίσουν τις προχωρημένες ώρες και να ξαναρχίσουν το άλλο πρωί.»

«Αφού, λοιπόν, είναι αδύνατον να σώσουμε τον εαυτό μας από την βλακεία που μας περιβάλλει, καθότι αήττητη και πανταχού παρούσα, τουλάχιστον ας πάρουμε την εκδίκησή μας διασκεδάζοντας με τη σάτιρα, όπως λέει και ο Τσιπόλλα.»

«Να τους μπολιάσω, όσο απλά γίνεται με τη σκέψη ορισμένων φωτεινών μυαλών, κυρίως σατιρικών συγγραφέων, που με τα κείμενά τους ξεσκεπάζουν την ανθρώπινη βλακεία, την υποκρισία και τη φαυλότητα.»

«Οι αρχαίοι Έλληνες ανέδειξαν μεγάλους ποιητές, στρατηγούς, πολιτικούς, φιλοσόφους, αρχιτέκτονες με ονόματα παράγωγα του κλέους (δόξας). Θεμιστοκλής, Περικλής, Εμπεδοκλής, Ετεοκλής, Σοφοκλής, Ιεροκλής. Η σύγχρονη Ελλάδα έχει αναδείξει άλλα είδωλα: Μερακλής, Θεριακλής, Καραμπουζουκλής, Μπελαλής, Τσαμπουκαλής, Σεβνταλής, Nτερτιλής, Νταηλής.»

«Δεν φτάνει η αυταπάτη του φτηνιάρικου καταναλωτισμού, η απομάκρυνση από την παράδοσή μας, η άγνοια της ηθογραφίας μας, των αριστουργηματικών διηγημάτων των λογοτεχνών μας... Έχουμε από πάνω και τη κακογουστιά... Είναι ίσως νομοτελειακό. Σε δέκα χρόνια η μόνη μας παράδοση θα είναι το Jumbo και η Black Friday.» 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΣΚΟΥ είναι ομότιμος καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ. Είναι ειδικός στη Χημεία τροφίμων, διπλωματούχος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, διδάκτωρ και υφηγητής του ΑΠΘ και Philosophy Doctor του πανεπιστημίου του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας του διετέλεσε μέλος της Επιτροπής για τις Λιπαρές Ύλες της Διεθνούς Ένωσης Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC), του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου, εμπειρογνώμων στην Επιστημονική Επιτροπή για τα Τρόφιμα και στην Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και μέλος του Επιστημονι- κού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ.

Έχει δημοσιεύσει 100 επιστημονικές εργασίες και άρθρα επισκόπησης. Είναι συγγραφέας είκοσι τεσσάρων κεφαλαίων σε διεθνείς εκδόσεις, με αντικείμενο τα φυσικά προϊόντα και συντάκτης (editor) οκτώ βιβλίων που τυπώθηκαν στις ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ινδία, Ισπανία και Κροατία. Έχει γράψει επίσης λήμματα σε διεθνείς και ελληνικές εγκυκλοπαίδειες.

Στο δημοσιευμένο έργο του κ. Μπόσκου υπάρχουν περίπου 5.000 αναφορές (citations). Το 2016, το Καναδικό Συμβούλιο Ακαδημιών (Council of Canadian Academies) ανακοίνωσε στον κ. Μπόσκου ότι για το έτος αυτό, με βάση ανάλυση περιοδικών του ιδίου πεδίου, άρθρο του βρίσκεται στο κορυφαίο παγκοσμίως 1% όσον αφορά στις αναφορές.

Το βιβλίο του κ. Μπόσκου Olive Oil, Constituents, Quality, Health properties and Bioconversions (In- tech, 2011) έχει σήμερα 150.000 λήψεις (downloads). 


Add: 2018-05-21 19:32:00 - Upd: 2022-03-03 12:40:42