Ανάμεσα στις λεμονιές
Among the Lemon Trees (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Τσιρώνη, Έφη
Επιμέλεια κειμένου: Γιαννούλα, Έλενα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-764-7
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 6/2017
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 15.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 440 γρ., 352 σελ.
Περιγραφή

Μια ιστορία για τον έρωτα και την αγάπη με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου

Η Άννα πίστευε ότι θα ζούσε με τον Μαξ για πάντα. Έτσι, όταν ο γάμος της κλονίζεται, όλος της ο κόσμος καταρρέει. Θέλοντας να μείνει για λίγο μόνη, δέχεται την πρόταση του πατέρα της ν’ αφήσει την Αγγλία και να περάσει μαζί του το καλοκαίρι στο μικρό νησί του Αιγαίου απ’ όπου κατάγεται.

Εκεί, όμως, θ’ ανακαλύψει τυχαία κάποια παλιά γράμματα της θείας της που θα φέρουν στο φως έναν χείμαρρο οικογενειακών μυστικών, καλά κρυμμένων για πάνω από εξήντα χρόνια, και θ’ αποκαλύψουν μια συνταρακτική ιστορία που ξεκινάει από την Ελλάδα στις αρχές του 20ού αιώνα και καταλήγει στη Νάπολη με τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ανάμεσα στις λεμονιές, ανάμεσα στους ήχους, τα χρώματα και τον εκτυφλωτικό ήλιο του ελληνικού καλοκαιριού, η Άννα θα μάθει πράγματα για την οικογένειά της που αγνοούσε. Πράγματα που θα τη λυτρώσουν από το παρελθόν και θα την κάνουν να δει το παρόν και το μέλλον με άλλα μάτια…

Στο πρώτο μυθιστόρημά της η Νάντια Μαρκς αφηγείται με γλαφυρότητα και ζωντάνια μια συγκινητική ιστορία που θα σας μαγέψει.  

Η Νάντια Μαρκς (με πατρώνυμο Κιτρομηλίδη, από το κιτρόμηλο, δηλαδή το νεράντζι ή «πικρό λεμόνι») γεννήθηκε στην Κύπρο αλλά μεγάλωσε στο Λονδίνο. Πρώην διευθύντρια δημιουργικού και βοηθός αρχισυντάκτη σε κορυφαία γυναικεία περιοδικά της Μεγάλης Βρετανίας, έχει πλέον αφοσιωθεί στη συγγραφή. Είναι μητέρα δύο αγοριών και ζει στο Βόρειο Λονδίνο με τον σύντροφό της Μάικ


Add: 2017-06-20 13:53:23 - Upd: 2021-03-17 18:29:40