Το τανγκό της Σανγκάης
Rien n' arrive par hasard (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Βλάχου, Μαρία
Επιμέλεια κειμένου: Κερεστετζή, Βασιλεία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-417-513-0
Εμπειρία Εκδοτική, Αθήνα, 5/2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 9.19 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 256 σελ.
Περιγραφή

Όποιος την έχει δει να χορεύει δεν την ξέχασε ποτέ. Γιατί το ταλέντο της είναι εξαιρετικό. Αλλά και για έναν άλλο λόγο. Η τελειότητά της κρύβει ένα μυστικό. Πριν από δεκαπέντε χρόνια η Τζιν Σινγκ ήταν άντρας∙ ήταν μάλιστα ο συνταγματάρχης Τζιν Σινγκ στον στρατό της κομουνιστικής Κίνας.

Η ιστορία της μεταμόρφωσής της είναι εκπληκτική: η αυστηρή πειθαρχία ενός αγοριού από στρατιωτική οικογένεια, οι απάνθρωπες προπονήσεις των χορευτών του στρατού, ο θρίαμβός του ως σολίστ, η εξερεύνηση μιας διαφορετικής σεξουαλικότητας, το ταξίδι στη Δύση, η ανακάλυψη της ελευθερίας. Και η μη αναστρέψιμη απόφαση να γίνει γυναίκα...

Η διήγηση της Τζιν Σινγκ είναι μια απίστευτη περιήγηση στα παρασκήνια παράλληλων κόσμων: του Κόκκινου Στρατού του Μάο, της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’90 και της νυχτερινής Σανγκάης μιας Κίνας που αποτινάσσει το βαρύ παρελθόν της. Αυτή η μοναδική αναζήτηση της ελευθερίας είναι πάνω απ’ όλα η νίκη ενός ξεχωριστού ανθρώπου.

Μια πένα χωρίς καλλωπισμούς, μια προσωπικότητα ανόθευτη.                                                            

                                                                              ArtsLivres

 

 

 

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός χορευτή του στρατού στην πιο διάσημη πρίμα μπαλαρίνα της Κίνας. Η γραφή είναι τόσο μοναδική όσο και η ιστορία που διηγείται.

                                                                                    De Journal de Montréal

 

Η Τζιν Σινγκ δεν είναι μόνο η απόλυτη ντίβα του μοντέρνου χορού. Είναι μια γυναίκα που το όνομά της έχει γίνει συνώνυμο του θάρρους, της ευθύνης, αλλά και της μαγικής δύναμης των ελεύθερων πνευμάτων.

                                                                          Metropolis


Add: 2017-05-19 12:01:01 - Upd: 2021-03-17 18:29:40