Σχεδιαστές μόδας στην Όπερα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6878-58-9
Καπόν, Αθήνα, 1/2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 63.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
24 x 30 εκ., 192 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Παρουσιάζονται δέκα κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας καθώς και τα φαντασμαγορικά κοστούμια που δημιούργησαν για όπερες στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου.
Περιγραφή

Η μόδα και η όπερα είναι προορισμένες από τη φύση τους να συνυπάρχουν. Η όπερα, ως η πλέον πληθωρικά «θεατρική» απ’ όλες τις τέχνες, έχει εμπνεύσει πολλούς από τους σημαντικότερους σχεδιαστές μόδας, όπως ο Κριστιάν Λακρουά, ο Καρλ Λάγκερφελντ, η Μιούτσια Πράντα, ο Εμανουέλ Ουγκαρό, οι Βίκτωρ και Ρολφ, και τους ώθησε να μεγαλουργήσουν ως κοστουμίστες στον παγκόσμιο οπερατικό χάρτη.

Η παρούσα έκδοση παρουσιάζει δέκα κορυφαίους σχεδιαστές μόδας καθώς και τα φαντασμαγορικά κοστούμια που δημιούργησαν για όπερες στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου: περιέχει συγκεκριμένα σκίτσα των σχεδιαστών για έργα όπως ο Ντον Τζιοβάνι, η Κάρμεν, η Αΐντα, το Έτσι Κάνουν Όλες, ο Μαγικός Αυλός και πολλά άλλα, σε θέατρα όπως η Σκάλα του Μιλάνου, η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, η Βασιλική Όπερα του Κόβεντ Γκάρντεν καθώς και τα διασημότερα διεθνή φεστιβάλ.

Παράλληλα, μέσα από τις συνεντεύξεις που πραγματοποίησε η συγγραφέας, αναδεικνύονται ενδιαφέρουσες πτυχές αλλά και η πορεία του κάθε σχεδιαστή ξεχωριστά προς την όπερα καθώς και οι καινούργιες προκλήσεις που αντιμετώπισε για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της.

Η Έλενα Ματθαιοπούλου εργάστηκε ως δημοσιογράφος στα περιοδικά και τις εφημερίδες TheTatler,TheDailyExpress,Vogue, TheTimesκαι Gramophone andOperaNow.  Έχει συγγράψει  επτά διεθνώς αναγνωρισμένα βιβλία με θέμα τη μουσική και την όπερα (Maestro: EncounterswithConductorsofToday, Bravo: TodaysTenors,BaritonesandBassesDiscusstheirRoles, Diva: TodaysSopranosandMezzosDiscussTheirArt,Diva: TheNewGeneration and PlacidoDomingo: MyRolesonStage), που έχουν μεταφραστεί από τα αγγλικά σε πολλές γλώσσες. 


Add: 2017-04-13 12:04:31 - Upd: 2021-03-17 18:29:39