Όσα δεν σου είπα ποτέ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-0710-8
Μεταίχμιο, Αθήνα, 2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ebook, EPUB
320 σελ.
Περιγραφή

Οχάιο, δεκαετία του 1970. Όταν το πτώμα της έφηβης Λίντια ανακαλύπτεται σε μια λίμνη κοντά στο σπίτι της, οι λεπτές ισορροπίες που επέτρεπαν στην οικογένειά της να λειτουργεί ενωμένη ανατρέπονται και επικρατεί χάος. Ο κινεζικής καταγωγής πατέρας της Τζέιμς κατατρύχεται από ενοχές και παίρνει ένα ριψοκίνδυν μονοπάτι που μπορεί να καταστρέψει τον γάμο του. Η μητέρα της Μέριλιν είναι συντετριμμένη και την έχει καταλάβει εκδικητική μανία, πρέπει να βρει κάποιον να αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτό το τραγικό γεγονός με οποιοδήποτε κόστος. Ο μεγαλύτερος αδελφός της Λίντια, ο Νέιθαν, είναι σίγουρος πως ο αλήτης της γειτονιάς, ο Τζακ, έχει κάποια σχέση με την υπόθεση, αλλά η Χάνα, η μικρότερη αδελφή, είναι αυτή που διαθέτει τη διεισδυτικότερη ματιά και που, χωρίς κανείς να το συνειδητοποιεί, ίσως γνωρίζει την αλήθεια. Ένα αποκαλυπτικό οικογενειακό πορτρέτο, που διερευνά τις διαφορές μεταξύ πολιτισμών και τα ρήγματα μέσα στην ίδια την οικογένεια και ξεσκεπάζει πώς μητέρες και κόρες, πατεράδες και γιοι, άντρες και γυναίκες παλεύουν σε όλη τους τη ζωή να καταλάβουν ο ένας τον άλλο.

 

Διακρίσεις του βιβλίου

—    NEW YORK TIMES BESTSELLER
—    AMAZON`S #1 BEST BOOK OF 2014
—    NEW YORK TIMES NOTABLE BOOK OF 2014
—    NPR, BEST BOOKS OF 2014
—    ENTERTAINMENT WEEKLY, 10 BEST FICTION BOOKS OF 2014
—    BOOKLIST, EDITORS` CHOICE 2014
—    TIME OUT, 10 BEST BOOKS OF 2014
—    OPRAH.COM, 15 MUST-READ BOOKS OF 2014


ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Αν η υπόθεση του βιβλίου σάς φαίνεται γνωστή, μη γελιέστε, αυτή είναι η πρώτη φορά που θα τη διαβάσετε στην αμερικάνικη λογοτεχνία… Η Ινγκ έθεσε δύο στόχους με αυτό το μυθιστόρημα: να γράψει μια ιστορία που θα συναρπάσει τον αναγνώστη και να γράψει μια ιστορία πολύ ευρύτερη από το έγκλημα που αποτελεί την αφορμή της. Τους κατάφερε και τους δυο, διασπώντας τις οικογενειακές έριδες σε τέσσερα επιμέρους μικρότερα μυστήρια… Αυτό που προκύπτει είναι ένα βαθύ, συγκινητικό πορτρέτο μιας οικογένειας που παλεύει για τη θέση της στην ιστορία και μιας νεαρής κοπέλας που ελπίζει να εκπληρώσει τις προσδοκίες αυτού του αγώνα. Το μυθιστόρημα αυτό τελικά αφορά το φορτίο που επωμίζεσαι όταν είσαι ο πρώτος του είδους σου – ένα φορτίο το οποίο μπορεί και να σε συνθλίψει.

THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

Το μυθιστόρημα της Σελέστ Ινγκ είναι ένα καθηλωτικο έργο που ρίχνει φως στα μυστικά της αμερικάνικης οικογένειας τα οποία μπορεί να την κρατούν ενωμένη αλλά μπορούν και να τη συνθλίψουν.
LOS ANGELES TIMES

Ένα συνταρακτικό μυστήριο και η ανατομία μιας διαφυλετικής οικογένειας… Ένα εκρηκτικό ντεμπούτο.
ENTERTAINMENT WEEKLY

Έξυπνα δομημένο, συναισθηματικά ευφυές, ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο… Τα ζητήματα κοινωνικής ενσωμάτωσης που απασχολούν τη συγγραφέα διαπλέκονται σε μια ιστορία κλιμακούμενου και εντεινόμενου σασπένς.
O MAGAZINE

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2017-03-07 12:07:16 - Upd: 2024-01-16 15:18:04