Μιχάλης Μενιδιάτης
Πετραδάκι... Πετραδάκι έως την κορυφή
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5033-60-6
Μένανδρος, Αθήνα, 12/2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 288 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η μυθιστορηματική βιογραφία ενός ανεπανάληπτου ερμηνευτή.


Ένα πανόραμα του λαϊκού τραγουδιού από τα μεταπολεμικά χρόνια μέχρι και τις τελευταίες ανάσες του περασμένου αιώνα και όχι μόνο.
Ο Μιχάλης Μενιδιάτης μοιράστηκε τέσσερα χρόνια με τον συγγραφέα Κώστα Μπαλαχούτη για να ξετυλίξει ...
Περιγραφή

Η μυθιστορηματική βιογραφία ενός ανεπανάληπτου ερμηνευτή. 

 
Ένα πανόραμα του λαϊκού τραγουδιού από τα μεταπολεμικά χρόνια μέχρι και τις τελευταίες ανάσες του περασμένου αιώνα και όχι μόνο.
 
 
 
 
 
Ο Μενιδιάτης αναδείχτηκε στις αρχές του ’60 με συνθέσεις του μέντορά του Απόστολου Καλδάρα. Νωρίτερα είχε μοιραστεί το πάλκο με πρωτοπόρους όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιώργος Μπάτης, ο Γεράσιμος Κλουβάτος, ο θρυλικός Δημήτρης Στεργίου (Μπέμπης), ο Γιώργος Λαύκας, ο Τάκης Μπίνης κ.ά. 
 
 
Ο Μιχάλης Μενιδιάτης μοιράστηκε τέσσερα χρόνια με τον συγγραφέα Κώστα Μπαλαχούτη για να ξετυλίξει τη ζωή και τη δράση του, απ’ το ξεκίνημά του ως Καλογράνης στο Μενίδι μέχρι να φτάσει «Πετραδάκι πετραδάκι έως την κορυφή» του λαϊκού μας τραγουδιού.
 
Η έκδοση έχει πολυτελή χαρακτήρα και συνοδεύεται από πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό, όπου μαζί με τον Μενιδιάτη φιγουράρουν κορυφαίες μορφές του ελληνικού τραγουδιού και όχι μόνο. 
 
Προλογίζουν οι:
Μίμης Πλέσσας
“O Μιχάλης, ο ακέραιος, ο αγέρωχος, ο ψηλός, ο αληθινός φίλος!”
    
Χρήστος Νικολόπουλος
“Ο Μιχάλης Μενιδιάτης διέθετε αυθεντική λαϊκή φωνή. Ήταν ατμοσφαιρικός ερμηνευτής, καλός συνεργάτης, ωραίος άνθρωπος και παλικάρι. Τον θεωρώ άξιο αλλά και τυχερό, γιατί στη διαδρομή του ερμήνευσε τραγούδια σπουδαίων δημιουργών, όπως, μεταξύ άλλων, του Απόστολου Καλδάρα και του Άκη Πάνου, που με την ερμηνεία του έγιναν τεράστιες επιτυχίες”. 
 
Διονύσης Σαββόπουλος
“Αδρός, λαϊκός, απέριττος, πολύ εκφραστικός”. 
 
και ο Μιχάλης Μενιδιάτης
“Πετραδάκι-πετραδάκι έφτασα ως εδώ, ικανοποιημένος για όσα μου χάρισε απλόχερα η ζωή, σε προσωπικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Στέκομαι απέναντί σας και σας μιλώ για το λαϊκό τραγούδι, για τους ανθρώπους που το υπηρέτησαν, αλλά και πικρές, όπως και ευχάριστες μικρές στιγμές μιας Ελλάδας που αγάπησα και μέσα από τις κόψεις της ανδρώθηκα και πορεύτηκα στο διάβα των καιρών”. 
 

Add: 2017-02-16 10:13:42 - Upd: 2017-02-16 10:13:42