Ουίλλιαμ Μπλέικ
Blake (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-16-3738-9
Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα, 2/2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 19.89 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 976 γρ., 528 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο αυτό είναι μια συναρπαστική εξιστόρηση της ζωής και του έργου του μεγαλοφυούς Λονδρέζου ποιητή, ζωγράφου και χαράκτη Ουίλλιαμ Μπλέικ (1757-1827).
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό είναι μια συναρπαστική εξιστόρηση της ζωής και του έργου του μεγαλοφυούς Λονδρέζου ποιητή, ζωγράφου και χαράκτη Ουίλλιαμ Μπλέικ (1757-1827). Ο βραβευμένος βιογράφος και λογοτέχνης Peter Ackroyd αποκαλύπτει την αληθινή φύση της ζωής και της τέχνης του Μπλέικ: Αρνείται τον ισχυρισμό ότι το οραματικό –ποιητικό και εικαστικό– έργο του Μπλέικ είναι απλώς ο προάγγελος του αγγλικού ρομαντισμού και το ερμηνεύει δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο απώτατο μα και κοντινό παρελθόν από το οποίο πήγασε. Διαψεύδοντας την αβασάνιστη μομφή για την «τρέλα» του Μπλέικ, ο Ackroyd μάς προσφέρει ένα εμβριθές, τεκμηριωμένο και ολοκληρωμένο πορτρέτο του ποιητή, ζωγράφου και χαράκτη, όπου η φαντασία, η ευρηματικότητα, η ατέρμονη δουλειά και η στέρεη γνώση της τέχνης του παρελθόντος αποδεικνύονται τα βασικά γνωρίσματα τα οποία συνδύασε ο Μπλέικ προκειμένου να δημιουργήσει το έργο του. Ο Ουίλλιαμ Μπλέικ, που στην εποχή του αντιμετώπισε τη χλεύη και την περιθωριοποίηση, ανήκει σήμερα στους κολοσσούς της παγκόσμιας τέχνης, μια θέση που, όπως κατορθώνει να αποδείξει ο Ackroyd, αναμφίβολα του αξίζει.

«Πυκνό, σαφές και ευφυές […] θα μείνει σίγουρα κλασικό στο είδος του». Harpers & Queen
«Ένα θαυμάσιο, ευφάνταστο έργο […] σαγηνευτικό». Ruth Rendell
«Απολαυστικό […] διαθέτει όλη τη χαλαρωτική δύναμη και την ψυχολογική ένταση ενός μυθοπλαστικού έργου». Daily Telegraph
«Λαμπερό και εμβριθές […] θα προσφέρει γνώση σε πολλούς αναγνώστες και θα τους κάνει να διαβάσουν ξανά τα ποιήματα». John Carey, Sunday Times


Add: 2017-02-14 12:10:49 - Upd: 2024-01-25 16:22:54