Μεθοδολογία του Δικαίου
Θεμελίωση των νομικών κρίσεων
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-568-454-9
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 230 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το παρόν έργο επεξεργάζεται ένα ορθολογικό πρότυπο θεμελίωσης των νομικών κρίσεων, τροφοδοτούμενο από την πρακτική φιλοσοφία του Διαφωτισμού.
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό γράφηκε με την παιδαγωγική πρόθεση να λειτουργήσει ως εγχειρίδιο για φοιτητές και φοιτήτριες Νομικής, ήδη στα πρώτα εξάμηνα των νομικών σπουδών. Δηλαδή ως έργο ευσύνοπτο, εύληπτο κι απλογραμμένο, δίχως όμως να είναι απλοϊκό. Η βιβλιογραφία είναι λιτή, ώστε να μην επιβαρυνθεί πολύ ο όγκος της ύλης.

Χάρη στα γνωρίσματα αυτά μπορεί περαιτέρω να αναγνωσθεί άνετα κι από οποιονδήποτε πολίτη ή επιστήμονα, που διαθέτει κάποιο υπόβαθρο στοιχειωδών γνώσεων γύρω από το δίκαιο και ενδιαφέρεται να εισδύσει λίγο περισσότερο στον ειδικό τρόπο, με τον οποίο οφείλουμε να σκεπτόμαστε οι νομικοί της θεωρίας και της πράξης.

Το παρόν έργο επεξεργάζεται ένα ορθολογικό πρότυπο θεμελίωσης των νομικών κρίσεων, τροφοδοτούμενο από την πρακτική φιλοσοφία του Διαφωτισμού. Αντιλαμβάνεται τα νομικά ζητήματα ως προβλήματα του πρακτικού βίου και όχι απλώς ως εννοιολογικά προβλήματα. Αντίστοιχα προσεγγίζει το θέμα της μεθοδικής ερμηνείας υπό το πρίσμα όρων δυνατότητας για έλλογη επίλυση των νομικών ζητημάτων.

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2016-07-04 09:26:02 - Upd: 2016-07-04 09:26:02