Η Διαμεσολάβηση για όλους
Πρόλογοι: Jacques Salzer, Καθηγητής CNAM Νίκαιας Γαλλίας, Διαμεσολαβητής, Εκπαιδευτής, Συγγραφέας Χαράλαμπος Μαχαίρας Αρεοπαγίτης, CEDR Accredited Mediator. Μετάφραση και Συγγραφική προσαρμογή στο Ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο: Σπύρος Αντωνέλος, Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής MCIArb(2008), Εκπαιδευτής, Συγγραφέας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-568-441-9
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 24.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 23 εκ., 211 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η νοοτροπία της Διαμεσολάβησης στο πεδίο του διαλόγου και της επίλυσης των διαφορών.
Περιγραφή

Η νοοτροπία της Διαμεσολάβησης στο πεδίο του διαλόγου και της επίλυσης των διαφορών.

Το παρόν αποτελεί την Ελληνική Έκδοση του συγγράμματος «La Médiation pour tous» της Béatrice Blohorn – Brenneur, το οποίο έχει μεταφραστεί επίσης στα Αγγλικά και κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες.

Η νοοτροπία της Διαμεσολάβησης και της εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών είναι υπαρκτή σε μία κοινωνία όταν τα μέλη της, όποτε εμπλέκονται σε μία διένεξη, και ΠΡΙΝ να απευθυνθούν στα δικαστήρια, προσπαθούν να την επιλύσουν. H νοοτροπία της Διαμεσολάβησης είναι το σημαντικότερο στοιχείο που πραγματεύεται το παρόν σύγγραμμα. Και οι συγγραφείς το πράττουν, με γλώσσα απλή και προσιτή, που επιτρέπει να φτάσει ο αναγνώστης εύκολα στην ουσία των ζητημάτων που εξετάζονται. Κάθε μία από τις σημαντικές έννοιες που παρουσιάζονται αναλύεται με τη βοήθεια ενός ή περισσοτέρων πρακτικών παραδειγμάτων.

Οι συγγραφείς καταθέτουν όσα έχουν οι ίδιοι διαπιστώσει, δοκιμάσει και εφαρμόσει στα πλαίσια της πρακτικής ενασχόλησής τους με τη Διαμεσολάβηση και της εμπειρίας τους πάνω στις επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή των τεχνικών επικοινωνίας και διαχείρισης των εντάσεων στις διαδικασίες εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών. Στις διαπιστώσεις αυτές φτάνει κάποιος μόνο όταν εφαρμόσει με συνέπεια, σε βάθος χρόνου, τις αρχές και τη νοοτροπία της Διαμεσολάβησης στο πεδίο του διαλόγου και της επίλυσης των διαφορών.


Add: 2016-06-08 09:38:54 - Upd: 2021-03-17 18:29:36