Μύστες, Απόκρυφο και Μαγικές Τέχνες, Βιβλίο Α
Ο αμφιλεγόμενος τελευταίος τόμος της "Μυστικής Δοξασίας"
Occultism (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-87301-9-9
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 26.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 1,500 γρ., 420 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο Α περιλαμβάνει: Μύστες της Δύσης, Αλληγορίες και Θαύματα, Απόκρυφη Αστρονομία και Αστρολογία, Οι Ψυχές των Άστρων, Αλληγορίες και Μυστική Γνώση στο Ζοχάρ και την Βίβλο, Μυστικοί Κύκλοι, Πρακτική εξάσκηση της Μαγείας και πολλά άλλα θέματα.
Περιγραφή

Ο αμφιλεγόμενος τελευταίος τόμος της "Μυστικής Δοξασίας", της Σύνθεσης της Θρησκείας, της Επιστήμης και της Φιλοσοφία, τον οποίο πολλοί αμφισβητούν διόιτ "όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, αυτό οφείλεται προφανώς στο γεγονος ότι οι σπουδαστές δεν διαθέτουν επαρκείς σχετικές πληροφορίες, και δεν ενδιαφέρονται να αναλύσουν εξ ιδίων τα υφιστάμενα στοιχεία. θα όφειλαν όμως να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους διόιτ είναι πολυάριθμα, και επειδή αυτό θα συνέβαλε στην εξάλειψη των περισσοτέρων παρανοήσεων. Στην ελληνική έκδοσή του αποτελείται από δύο βιβλία: Α και Β, και αποτελεί πλήρη πραγματεία που συμπληρώνει τους προηγούμενους της "Μυστικής Δοξασίας".

Ο τρίτος (αγγλικός) τόμος της "Μυστικής Δοξασίας", αφιερωμένος στους Μύστες και στις απόκρυφες γνώσεις που μεταδίδονταν στα αρχαία Μυστήρια. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1897, έξη χρόνια μετά τον θάνατο της συγγραφέως. Όπως επισημαίνειο βιογράφος της Έλενα Π. Μπλαβάτσκυ, W. Kingsland: "Τί πλούτο γνώσεων θα είχαν αποκομίσει πράγματι οι άνθρωποι, εάν αυτά τα χειρόγραφα είχαν δοθεί τότε (το 1891) στους εκδότες! Ήταν  ο 'τυφλός κόσμος'τόσο ανάξιος να λάβει αυτήν την γνώση;".


Add: 2016-04-15 08:15:59 - Upd: 2021-03-17 18:29:35