Πώς λειτουργεί η Google
How Google Works (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-691-6
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 3/2016
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 16.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 740 γρ., 344 σελ.
Περιγραφή

Η επιχειρηματική επιτυχία της Google

Ο Έρικ Σμιτ και ο Τζόναθαν Ρόζενμπεργκ ήταν αναγνωρισμένα στελέχη του τεχνολογικού τομέα όταν πήγαν στην Google στις αρχές της δεκαετίας του 2000, που η εταιρεία ήταν γνωστή για τις αντισυμβατικές αρχές των ιδρυτών της, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν. Συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να αναθεωρήσουν όλα όσα γνώριζαν για το μάνατζμεντ και τις επιχειρήσεις.

Στο βιβλίο Πώς λειτουργεί η Google ο Έρικ και ο Τζόναθαν υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία έχει μετατοπίσει την εξουσία στους καταναλωτές, και ότι ο μόνος τρόπος για να επιτύχει μια εταιρεία σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο είναι να δημιουργήσει ανώτερα προϊόντα και να προσελκύσει ένα νέο είδος υπαλλήλων, τους οποίους αποκαλεί «έξυπνους δημιουργικούς».

Το βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο εύρος θεμάτων –εταιρική κουλτούρα, στρατηγική, ταλέντο, λήψη αποφάσεων, καινοτομία– και περιγράφει ορισμένες αρχές διαχείρισης («Η συναίνεση απαιτεί αντιγνωμία», «Διώξτε τους ιπποκόμους, αλλά υπερασπιστείτε τις ντίβες» κ.λπ.). Επιπλέον, διανθίζεται με ενδιαφέροντα περιστατικά από την ιστορία της Google, που καταγράφονται εδώ για πρώτη φορά.

Ο ERIC SCHMIDT ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Google από το 2001 μέχρι το 2011 και βοήθησε στην εξέλιξή της από μια νεοφυή εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ σε παγκόσμιο ηγέτη, με ετήσια έσοδα πάνω από 55 δισεκατομμύρια δολάρια και γραφεία σε περισσότερες από 40 χώρες. Σήμερα είναι Εκτελεστικός Πρόεδρος της Google.

Ο JONATHAN ROSENBERG εντάχθηκε στην Google το 2002 και ανέλαβε τη διοίκηση του τομέα σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων της εταιρείας για καταναλωτές, διαφημιστές και συνεργάτες –μεταξύ άλλων, της αναζήτησης (Search), των διαφημίσεων (Google ads), του λειτουργικού συστήματος Gmail, του Android, των μικροεφαρμογών (Apps) και του φυλλομετρητή Chrome. Σήμερα είναι σύμβουλος του Λάρι Πέιτζ.


Add: 2016-04-13 10:18:35 - Upd: 2021-03-17 18:29:35