Οι πολιτικές της ΕΕ: Εξωτερική, Γεωργική, Μεταναστευτική
Πρόλογος: Βασίλειος Σκουρής, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ., Πρώην Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ε.Ε.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-568-311-5
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 52.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 555 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ο συγγραφέας του παρόντος έργου προσπαθεί να καταστήσει κατανοητό τον τρόπο λειτουργίας τριών σημαντικών για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση πολιτικών: της κοινής εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας, της κοινής γεωργικής πολιτικής και της μεταναστευτικής πολιτικής
Περιγραφή

Ο συγγραφέας του παρόντος έργου προσπαθεί να καταστήσει κατανοητό τον τρόπο λειτουργίας τριών σημαντικών για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση πολιτικών: της κοινής εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας, της κοινής γεωργικής πολιτικής και της μεταναστευτικής πολιτικής. Αρχικά, και για κάθε πολιτική, εξετάζει εάν οι πατέρες του ενωσιακού οικοδομήματος συμπεριέλαβαν σχετικές με τη συγκεκριμένη πολιτική διατάξεις στη Συνθήκη της Ρώμης και τους λόγους τους οποίους υπαγόρευαν την απόφασή τους. Στη συνέχεια, εκθέτει τη διαδρομή εξέλιξης κάθε πολιτικής και τη σκοπιμότητα που αυτή υπηρετούσε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, περιγράφει τον σημερινό τρόπο λειτουργίας κάθε πολιτικής, τη διαδικασία λήψης των σχετικών αποφάσεων και την εμπλοκή των αρμόδιων θεσμικών οργάνων.

 Ο συγγραφέας προσεγγίζει σφαιρικά και με πληρότητα τις ιδιαίτερες πτυχές των συγκεκριμένων πολιτικών και φωτίζει συγκεκριμένες πτυχές που αφορούν στην εξέλιξή τους, προστρέχοντας εκτεταμένα τόσο στην εθνική όσο και στη διεθνή βιβλιογραφία. Με τα δεδομένα αυτά το παρόν έργο πλουτίζει την ελληνική βιβλιογραφία και προάγει τον επιστημονικό διάλογο. Στις σελίδες του ο απαιτητικός αναγνώστης θα βρει τις απαντήσεις που τον ενδιαφέρουν και θα κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων πολιτικών που άλλη λιγότερο, άλλη περισσότερο επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.


Add: 2016-04-01 09:38:59 - Upd: 2016-04-01 09:38:59