Made in Sweden - Ο Χορός της Αρκούδας
Bjorndansen (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Πηγαδά, Μαρία
Επιμέλεια κειμένου: Κερασίδης, Δημοσθένης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-698-5
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 3/2016
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Σουηδική
€ 17.70 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 910 γρ., 760 σελ.
Περιγραφή

Ένα συναρπαστικό θρίλερ γεμάτο δράση και αγωνία.
Ένα δυνατό ψυχολογικό μυθιστόρημα για τους οικογενειακούς δεσμούς.

Ο Λίο Ντούβνιακ, με τα δύο αδέρφια του και τον παιδικό τους φίλο διαπράττουν τις πιο βίαιες ληστείες στην ιστορία της Σουηδίας, χωρίς να αφήνουν ίχνη, ενώ ο παθιασμένος ντετέκτιβ Τζον Μπρονκς προσπαθεί μάταια να τους εντοπίσει.

Οι ληστές ξέρουν να χρησιμοποιούν τη βία προς όφελός τους, ξέρουν να εκμεταλλεύονται τον φόβο των άλλων. Γιατί έχουν νιώσει και οι ίδιοι αυτόν τον φόβο. Τα τρία αδέρφια προσπαθούν ακόμα να διαχειριστούν το οικογενειακό τους παρελθόν, στο οποίο δεσπόζει η καταπιεστική μορφή του πατέρα τους.

Πού θα τους οδηγήσει η επικίνδυνη πορεία που επιλέγουν; Υπάρχει άραγε κάτι που μπορεί να τους σταματήσει;

Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα –τη δράση της διαβόητης συμμορίας που έδρασε στη Σουηδία με το παρατσούκλι «Στρατιωτική Ομάδα»– το οποίο συνδυάζει αριστοτεχνικά το πραγματικό με το φανταστικό.

Ο STEFAN THUNBERG είναι ένας από τους κορυφαίους σεναριογράφους της Σκανδιναβίας ενώ έχει και δύο από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στη Σουηδία. Η οικογένειά του έγινε γνωστή για εντελώς διαφορετικούς λόγους: ο πατέρας και τα αδέρφια του ήταν οι διαβόητοι ληστές της συμμορίας Militarligan («Στρατιωτική Ομάδα»). Αυτό είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Ο ANDERS ROSLUND είναι βραβευμένος δημοσιογράφος και από τους πιο καταξιωμένους Σκανδιναβούς συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων. Ο χορός της αρκούδας είναι το έβδομο μυθιστόρημά του και το πρώτο που έγραψε με τον Stefan Thunberg.


Add: 2016-03-17 10:32:02 - Upd: 2024-01-16 15:18:34