Ονείρου Απειθής
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-81753-5-8
Άλλωστε, Αθήνα, 3/2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 9.94 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 90 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Σε μια εποχή που ο απόπλους για το όνειρο έχει σχεδόν απαγορευτεί, κάποιος πειρατής –ποιητή τον λένε οι ντόπιοι– άνοιξε πανιά και σάλπαρε, γνήσιος απειθής.
Περιγραφή

Ο κος Θανάσης Μιχάλης, Επίκουρος Καθηγητής του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών γράφει για την ποίηση του Κ.Α.Σ.:

"Ο Σαμπάγ φιλοσοφεί με τις καθημερινές ματαιώσεις της ψυχής, που παιδαγωγούν κι εκπαιδεύουν τον άνθρωπο να συνειδητοποιεί ότι όλα τα ταξίδια δεν έχουν τον προορισμό που φαντάζεσαι ούτε τον συνεπιβάτη των ονείρων σου, που συγχρονίζεται με τη δική σου βούληση και σε ακολουθεί σε κάθε στάση και σε κάθε νέα αφετηρία. Φιλοσοφία παιδαγωγική της ανθρώπινης ψυχολογίας αποτελεί το περιεχόμενο της ποίησης του Κυριάκου, που έχει ενεργοποιηθεί από μια πάμπλουτη φαντασία, ενισχυμένη με ανόθευτη λογική. 

Μια ποίηση φιλοσοφικού προβληματισμού, εκπαιδευτικής στόχευσης και ψυχολογικής αποκρυπτογράφησης συναισθημάτων δυνατών και βαθιών, όπως ο έρωτας, ο πόνος, ο χωρισμός, μια ποίηση γεμάτη ποικιλία παραστάσεων και αφορμήσεων, εμπνεύσεων και περικειμένων, σαν σύγχρονη «Κάβα-αφής» των συναισθηματικών χορδών του ανθρώπινου μουσικού οργάνου, του μυαλού και της καρδιάς: αυτό μας έδωσε με το βιβλίο αυτό ο Κυριάκος. Καλό πάρτυ στις αισθήσεις μας!"


Add: 2016-01-27 14:42:04 - Upd: 2016-01-27 14:42:04