Το Πολυκαιρισμένο Σεντόνι
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-597-023-9
Λεξίτυπον, Αθήνα, 2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 17.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 500 γρ., 422 σελ.
Περιγραφή

Το μυθιστόρημα «Το πολυκαιρισμένο σεντόνι» αγκαλιάζει νοερά τον αναγνώστη, τον οδηγεί σε μαγική στοά με πολ­λές κάμαρες και τον αιχμαλωτίζει σε άγνωστα ή αλλοτινά ξεχασμένα χρόνια!

Ο αναγνώστης διαρκώς αιφνιδιάζεται! Ο νεαρός Μιχάλης Ακριβός, γιος οικογένειας βοσκών από την Κάρπαθο, αποφασίζει να μεταναστεύσει, για να βρει καλύτε­ρη τύ­χη, ένα συνηθισμένο γεγονός των αρχών του προηγούμενου αιώνα... Προίκα του μια αλλαξιά ρούχα, μια κρεμμυδόπιτα, ένα χρά­μι, λίγα μανούλια, ένα βαζάκι σιτάκα, μερικές κουλούρες..., όλα σωστά ταιριασμένα στον τουβρά του. Επίσης έχει το παρα­δοσάκουλο περασμένο στο λαιμό του, τη χτένα στην τσέπη και τη φλογέρα, τα μόνα προσωπικά του είδη! 

Ξεκινώντας για το άγνω­στο με ραγισμένη καρδιά, ζωντανεύει τους ήρωες από τις αφηγή­σεις της μάνας του και ξαναζεί μαζί τους τις περιπέτειές τους... Η εξέλιξη των γενεών, οι δεκάδες ήρωες, οι διαφορετικοί χαρα­κτή­ρες, η πλοκή, οι έρωτες, οι ανθρώπινες αδυναμίες και τα πάθη, η δυστυ­χία και η ευτυχία, οι δολοπλοκίες, οι ιδιαιτερότητες στη δια­βίω­ση, στη δόμηση και στο στόλισμα των σπιτιών, η τοπική διά­λεκτος, η μαγειρική... κυριαρχούν στο μυθιστόρημα και καθη­λώνουν.

«Το πολυκαιρισμένο σεντόνι» μπορεί να αποσπάσει τον ανα­γνώ­στη από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, να τον ταξιδέψει στο παρελθόν, να τον γοητεύσει, να τον γεμίσει έντονα συναισθή­ματα, να τον κάνει να ονειρευτεί, να τον περπατήσει στα κακο­τρά­­χαλα αλλά μαγευτικής και άγριας ομορφιάς τοπία, να τον μυή­σει στα πρωτόγνωρα, ιδιαίτερα και ασυνήθιστα ήθη κι έθιμα της Καρπάθου!


Add: 2016-01-26 14:19:02 - Upd: 2016-02-17 10:44:54