Γεγραφθέντα
Τόμος Ζ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7740-96-0
Ισηγορία, Αθήνα, 12/2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 21.20 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 256 σελ.
τ. 6
Περιγραφή

Ας ξεχωρίσουμε σε οποίους λέμε ευχές και σε οποίους όχι.
Σημασία δεν έχει πως ονομάζουν τις πράξεις τους οι δόλιοι και οι άδολοι αλλά οποίες είναι αυτές οι πράξεις και τι μεταδίδουν και προσφέρουν προς τους άλλους.

Μοιράζουμε απλώχερα ευχές προς κάθε άνθρωπο που θέλει να αλλάξει αυτόν το κόσμο και να τον κάνει αρμονικό όπως είναι φυσικό. Ευχόμαστε προς αυτούς που εννόησαν το απέραντο και αρμονικό και τον λόγο που είμαστε όλοι εδώ στον πλανήτη. Ευχές προς αυτούς που βλέπουν την ομορφιά και την αρμονία των φυσικών άγραφων νόμων που δημιουργούν όλες τις μορφές ζωής. Ευχές σαφώς προς κάθε άνθρωπο που ερευνά και ανακαλύπτει περισσότερα και τα μοιράζει χωρίς να ζητά αντάλλαγμα διότι εννόησε πως όλα είναι εδώ και μοιρασμένα ίσα έτσι ώστε μερικοί τα βλέπουν και τα δίνουν και άλλοι τα δέχονται και τα διατηρούν.
Δεν δίνουμε ευχές προς αυτούς που με έμμεσο ή άμεσο τρόπο μας στερούν την ελευθερία και μας βάζουν να παίζουμε ένα παιχνίδι που αυτοί θεωρούν σωστο μόνο για να κερδίζουν εις βάρος μας. Αυτοί που δεν εννοούν πως όλα πρέπει να είναι δίκαια μοιρασμένα και ίσα δεν αξίζουν ευχών αλλά σκληρής δικαιοσύνης ως να σταματήσουν να πράττουν αδίκως προς κάθε άνθρωπο αλλά και προς άλλες μορφές ζωής. Οι ασεβείς δεν αξίζουν ευχών.
Πρέπει να διακρίνουμε οποίον βοηθάμε και γιατί. Δεν αξίζει να βοηθάμε και να ευχόμαστε προς όσους γίνονται στερητές της ελευθερίας μας και με δόλιο τρόπο κακόβουλο καταστρέφουν το ωραίο αυτό δώρο που ονομάζεται ΓΗ και κάθε μακρινό άγνωστο αστέρι που βλέπουμε και δεν γνωρίσαμε ποτέ για οποίον λόγο φτιάχτηκε έτσι όπως είναι και πως έγινε αυτό που βλέπουμε. Ούτε καν γιατί το βλέπουμε δεν γνωρίζουμε και αν συνεχίσουμε να ζούμε υποταγμένοι δεν θα γνωρίσουμε ποτέ τον λόγο για όλα αυτά που γίνονται. Βρισκόμαστε σε λάθος δρόμο που δεν ερευνά αλλά εκμεταλεύεται για ματαιόδοξους λόγους και περιττά αγαθά.
Τα οράματα του καθενός είναι διαφορετικά -Το όραμα ενός κοινωνικού και πραγματικά πολιτισμένου και μορφωμένου ανθρώπου είναι να ζή σε έναν κόσμο αρμονικό χωρίς στερήσεις όπου όλοι κάνουν κάθε τι δυνατόν για να τον κάνουν καλύτερο και αποκτούν όσα χρειάζονται και όχι περισσότερα. Αλλιώς θα έλεγα: Αυτοί που γνωρίζουν το όριο των κτημάτων και οι κακόβουλοι που δεν βλέπουν το όριο των κτημάτων. Οι αμόρφωτοι και οι απολίτιστοι άνθρωποι φαίνονται και μόνο από την προσπάθεια να ανέλθουν και να διαπρέψουν σε αυτόν τον πλανήτη αδιαφορώντας και πατώντας επί πτωμάτων για να ικανόποιήσουν ματαιοδοξίες τους, να αγοράσουν περισσότερα και να αποκτήσουν περισσότερα.
Κάθε άνθρωπος που δίνει περισσότερες δυνατότητες σε κακόβουλους και απολίτιστους ωφελιμιστές είναι συνεργός και ανάξιος.
Αυτά τα λέω με οπτική πως πολιτισμός σαφώς και εμφανώς δεν είναι αυτός που έχουμε αλλά κάτι άλλο που δεν το έχουμε κερδίσει ακόμα. Απλώς μέσα σε όλα αυτά που γίνονται, μικρές ομάδες ανθρώπων τον φτιάχνουν με απερίγραπτες δυσκολίες. Σημασία δεν έχει πως ονομάζουν τις πράξεις τους οι δόλιοι και οι άδολοι αλλά οποίες είναι αυτές οι πράξεις και τι μεταδίδουν και προσφέρουν προς τους άλλους.


Add: 2016-01-08 07:43:42 - Upd: 2021-04-01 16:50:09