Ψυχοπαιδαγωγικές εκφάνσεις συμβουλευτικής και προσανατολισμού
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-333-929-8
Γρηγόρη, Αθήνα, 12/2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 280 σελ.
Περιγραφή

Μολονότι οι καταβολές της συμβουλευτικής χάνονται στην αχλύ της ιστορίας, ωστόσο η ωφελιμότητά της είναι διάχυτη σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας, τόσο διαχρονικά όσο και υπερτοπικά.

 Ο παρών συλλογικός τόμος φιλοξενεί στις σελίδες του ποικίλες ψυχοπαιδαγωγικές εκφάνσεις της Συμβουλευτικής και του Προσανατολισμού. Παράλληλα, με την αδρομερή παρουσίαση της Προσωποκεντρικής Θεωρίας του πατέρα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Carl Rogers, επιχειρείται η εμβάθυνση σε θέματα που αναφέρονται τόσο στη Φιλοσοφική όσο και στη Διαδικτυακή Συμβουλευτική, καθώς επίσης και η διάκριση μεταξύ Mentoring και Coaching, και η εστίαση στη Συμβουλευτική Διάσταση του Ρόλου του Μέντορα Εκπαιδευτικών, ενώ περιλαμβάνονται κείμενα που πραγματεύονται τη διάσταση της άσκησης της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

 Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους παράγοντες που ασκούν επίδραση στη Διαμόρφωση της Ποιότητας της Συζυγικής Σχέσης και την Αξιοποίηση του Χιούμορ ως Εργαλείου Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων και Επίλυσης Συγκρούσεων στη Συμβουλευτική Ζεύγους. Τέλος, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα Εργαλεία Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Σταδιοδρομίας και η Εφαρμογή τους στο Σχολικό Περιβάλλον, συνδυαστικά προς την Επαγγελματική Συμβουλευτική σε Πολυπολιτισμικά Περιβάλλοντα.


Add: 2016-01-04 06:25:36 - Upd: 2023-01-23 12:40:05