Η Ελλάδα σε Κίνδυνο
Ιδέες και Θέσεις για Εθνική Ανασύνταξη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-80882-5-2
Εκδόσεις Λειμών, Αθήνα, 11/2014
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 37.10 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 650 σελ.
τ. 1
Περιγραφή

Η σημερινή πρωτοφανής καταστροφή, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, εν καιρώ ειρήνης, είναι η επιτομή της χρεωκοπίας του πολιτικού συστήματος και της κομματοκρατίας των τριών τελευταίων δεκαετιών. Η Ελλάδα αντιμετωπίσθηκε ως πεδίο δοκιμής και η κρίση ως ευκαιρία για να επιβληθεί στη χώρα, υπό τη σημαία της Ευρώπης, ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός και η παγκοσμιοποίηση, ως δήθεν συνταγή σωτηρίας.

Η στυγνή και μονόπλευρη Ευρωπαϊκή πολιτική λιτότητας αναδεικνύει την άλλη, εξωτερική όψη της Ελληνικής κρίσεως, που δεν είναι άσχετη με τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και την ταύτιση της Ευρώπης με την παγκοσμιοποίηση. Η Ελλάδα διατρέχει σήμερα ένα τριπλό κίνδυνο:

• δομική οικονομική καταστροφή, χωρίς διέξοδο αναπτυξιακής προοπτικής για άδηλο χρόνο,

• εκμετάλλευση της οικονομικής αδυναμίας της χώρας για πιέσεις και εκβιασμούς στα εθνικά θέματα και απειλή γενικά στην εθνική της ασφάλεια,

• εθνική αποδόμηση ως αποτέλεσμα των πολιτικών που προάγει ο διεθνής και Ευρωπαϊκός νεοφιλελευθερισμός και η παγκοσμιοποίηση.

Πώς πρέπει ν’ αντιμετωπίσει ο Ελληνικός λαός τον τριπλό αυτό κίνδυνο; Το βιβλίο αυτό επιχειρεί μια απάντηση και προτείνει ιδέες και θέσεις για εθνική ανασύνταξη και ένα νέο, ελπιδοφόρο μέλλον του Ελληνικού λαού, αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού του.


Add: 2015-12-28 12:13:05 - Upd: 2022-09-07 16:31:27