Δεξιότητες Συμβουλευτικής για Διαιτολόγους
Counselling Skills for Dietitians, 2nd Edition (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-394-943-5
Παρισιάνου Α.Ε., Αθήνα, 12/2013
2η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 31.85 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 240 σελ.
Περιγραφή
Περιγραφή


Το εγχειρίδιο Δεξιότητες Συμβουλευτικής για Διαιτολόγους αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο ένας επαγγελματίας μπορεί να αναπτύξει και να καλλιεργήσει μια συμβουλευτική προσέγγιση, καθώς και να υιοθετήσει τις κατάλληλες δεξιότητες συμβουλευτικής ώστε να υπερπηδήσει τις επικοινωνιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διαιτολόγοι και όσοι ασχολούνται με τη βοήθεια των πελατών στην αλλαγή των διατροφικών τους συνηθειών.
Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι η καρδιά τόσο της διαιτητικής πρακτικής όσο και της συμβουλευτικής. Η συμβουλευτική προσέγγιση καλλιεργεί ένα κλίμα στο οποίο το άτομο λαμβάνει πληροφορίες και μαθαίνει πώς να τις εφαρμόζει. Οι δεξιότητες συμβουλευτικής είναι το εργαλείο για να παρασχεθεί υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Το βιβλίο αναδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους οι διαιτολόγοι θα καταφέρουν να ενσωματώσουν στο έργο τους τη συμβουλευτική προσέγγιση και τις δεξιότητες συμβουλευτικής.
Στην αναθεωρημένη δεύτερη έκδοση έχει ενταχθεί μια εκτεταμένη ενότητα για τη συνέντευξη του ασθενούς η οποία συμπεριλαμβάνει την αξιολόγηση του κινήτρου και την εφαρμογή των θεωριών τής ΓΣΘ (γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία), καθώς και μια νέα ενότητα σχετική με την ατομική ανάπτυξη η οποία συμπεριλαμβάνει παραδείγματα και συζήτηση σε ζητήματα διεπαγγελματικής επικοινωνίας και συνεργασίας με μια διεπιστημονική ομάδα. Οι εκπαιδευτές των φοιτητών διαιτολογίας θα βρουν ένα χρήσιμο εργαλείο στις ασκήσεις του βιβλίου.
Η συγγραφέας
Η Judy Gable είχε καταρτιστεί στη διαιτολογία πριν εκπαιδευτεί ως σύμβουλος και έχει εκπαιδεύσει διαιτολόγους στις επικοινωνιακές δεξιότητες για πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως πιστοποιημένη σύμβουλος σε μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

      





Add: 2015-06-11 14:15:06 - Upd: 2022-09-07 16:13:00