Η Απαγορευμένη ιστορία των Αρχαίων Ελλήνων
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-316-333-6
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 21.30 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 326 σελ.
Περιγραφή

Κατά την 3η Χιλιετία π.Χ., πριν τους Μινωΐτες και τους Μυκηναίους άκμασε στην Ελλάδα, ένας μεγάλος πολιτισμός με προηγμένη τεχνολογία, τον οποίο η αρχαία παράδοση κατέγραψε ως ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΙΝΥΩΝ.

Μια μεγάλη φυσική καταστροφή στα μέσα της 2ης χιλιετίας ( ίσως η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας - η αρχαία παράδοση μιλά για τον Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα ) κατέστρεψε αυτό τον πολιτισμό αλλά η Γνώση των Ελλήνων της Εποχής του Χαλκού δεν αφανίστηκε.

Στα Ελληνικά Μαντεία και τους Ναούς της Εποχής του Σιδήρου οι Ιερείς του Απόλλωνα διαφύλαξαν τη προ-ομηρική Γνώση θέτοντας τις βάσεις για το κλασικό θαύμα των ιστορικών χρόνων το οποίο έφτασε στο απόγειό του κατά την Ελληνιστική Περίοδο.

Ο Ελληνισμός των χρόνων της Ύστερης Αρχαιότητας και γενικότερα ολόκληρος ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός είχε αναπτύξει τις Επιστήμες, την Έρευνα, τις Τέχνες και τα Γράμματα όσο ποτέ άλλοτε στην Ιστορία και είχε φτάσει ένα βήμα πριν την ..... Βιομηχνική Επανάσταση (π.χ. ατμομηχανές του Ήρωνος). Ωστόσο αντί για την αναμενόμενη Πρόοδο ήρθε η Παρακμή και ο Μεσαίωνας. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ λησμονήθηκε περιορισμένη στα Αντιγραφεία των Μοναστηριών και ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ στη Δύση μόλις το  11ο - 14ο αιώνα μ.Χ.                        ( Σχολαστικισμός, Αναγέννηση, Ουμανισμός ).

Η Έρευνα της Ελληνικής Προϊστορίας καθώς και της περιόδου της Ύστερης Αρχαιότητας προσκρούει σε κωλύματα γιατί έρχεται σε ρήξη με τα κλασικά Δόγματα του Ινδοευρωπαϊσμού, του Ανατολισμού και του Αφροκεντρισμού, αλλά και γιατί αποκαλύπτει πως ο θρησκευτικός φανατισμός του 4ου - 5ου αιώνα μ.Χ. στο Βυζάντιο κατέστρεψε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Ωστόσο, πάντα υπάρχει η ελπίδα να φτάσει επιτέλους και στην πατρίδα μας η Αναγέννηση, ο Ουμανισμός και ο Διαφωτισμός, έστω και πολύ αργοπορημένα, μετά από τόσους αιώνες.


Add: 2014-10-14 08:15:17 - Upd: 2022-10-26 09:27:55