Τελευταία ευκαιρία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-694-199-3
Δρόμων, Άγιοι Ανάργυροι, 10/2014
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.84 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 352 σελ.
Περιγραφή

Αναγνώστες πριν την έκδοση:

Σε ένα κείμενο που και το βαρετό γίνεται επιτηδευμένα και το νιώθεις, αλλά δεν το πιστεύεις και σου έρχεται η «φώτιση» όταν όλα «κουμπώνουν», ξεδιπλώνεται η ελληνική κατάσταση σε μερικούς τομείς της κοινωνίας μας. Αν και κύριο αντικείμενο αποτελεί σαφώς η κακοποίηση των γυναικών και η ανασφάλεια που μπορεί να νιώσει ένα αδύναμο ανθρώπινο ων στα χέρια ενός «άντρα», τελικά, ίσως αυτό να είναι μόνο η ευκαιρία του συγγραφέα –η αφορμή, αν θέλετε– να πει περισσότερα... και το καταφέρνει. Μ.Σ.

Ένα πτώμα, ένας φυγάς, ένας «άντρας», ένας γκέι, τρεις αστυνομικοί, άφθονο λαθραίο αλκοόλ, έγκλημα και διαφθορά, ανάμεσα σε νυχτερινά καψουροτράγουδα και κλασική μουσική, συνθέτουν μια πρωτότυπη περιπέτεια που αν και κόβει την ανάσα, μερικές φορές υποχρεώνει τα χείλη να μειδιάσουν μα και τα μάτια να δακρύσουν... Κ.Κ.

Από Τετάρτη σε Τετάρτη εκτυλίσσεται μια λυτρωτική αποκάλυψη, μα ένα πτώμα περιμένει ταυτότητα… Κάποια στιγμή, προστίθενται ακόμα δύο πτώματα κι ένα… είδωλο πανσέληνου μέσα σε μια κατάμαυρη νυχτερινή θάλασσα, φαντάζομαι γαλήνια και ακυμάτιστη, ιδανική για... ψάρεμα. Γ.Ζ.

Εκείνη η εβδομάδα δε θα μείνει αξέχαστη μόνο στους πρωταγωνιστές του έργου, αλλά και σε κάθε αναγνώστη που θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυτή την αστυνομική περιπέτεια, η οποία δε μοιάζει με καμιά άλλη. Η δεύτερη εμπλοκή από το πουθενά, του οδοντίατρου Στέφανου Θαλασσινού, αναπάντεχη, αλλά αναπόφευκτη, έρχεται να δημιουργήσει ένα μυθιστόρημα που θα μπορούσα να βαφτίσω παρα-αστυνομικό. Είναι μεν αστυνομική περιπέτεια, αλλά δεν έχει αυτό το χαρακτηριστικό της τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Απολαύστε το χωρίς ταυτότητα, όπως ακριβώς... και το κείμενο πτώμα... Γ.Χ.

Ούτε καν οι τρεις αστυνομικοί δεν έχουν καταλάβει πως πρωταγωνιστούν σε μια αστυνομική περιπέτεια. Μόνο τα τρία πτώματα το ένιωσαν... στο πετσί τους· μα και η πεθερά. Αν ήταν η δικιά μου θα ήθελα στο τέλος να τη χάναμε. Εκείνος κλαίει απαρηγόρητος. Δε με νοιάζει τι έγινε τελικά. Μου φτάνει που το διάβασα. Μη αναμενόμενες εκπλήξεις, πρωτότυπη ιδέα, γρήγορο, καλογραμμένο και ρεαλιστικό. Ως ένα βαθμό σκιαγραφεί την πραγματικότητα της ελληνικής εγκληματικότητας, της ελληνικής συναδελφικότητας και σίγουρα, της νεοελληνικής... διασκέδασης. Π.Ι.


Add: 2014-10-05 23:27:23 - Upd: 2023-01-10 08:26:21