Οι απέναντι
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9451-53-6
ΑΛΔΕ Εκδόσεις, Κέρκυρα, 12/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.94 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 550 γρ., 344 σελ.
Περιγραφή

Ο Έλληνας Άλεξ, ο Ελληνοκύπριος Πάτροκλος, ο ρουμανικής καταγωγής Βαλεντίν κι ο Βούλγαρος Βασίλ, πρώην εθνικός διαφωτιστής κι υπεύθυνος κατασκοπείας, επιχειρούν επενδύσεις στα παρακμιακά, μετασοσιαλιστικά Βαλκάνια, όπου η ανομία, η διαφθορά, η πορνεία, η εγκληματικότητα, η εμπορία βρεφών κι ανθρώπινων οργάνων, ανθούν σαν εύοσμα λουλούδια στο νεοκαπιταλιστικό μπαχτσέ τους - μαζί με τις πολυπληθείς συμμορίες μαφιόζων - , με την ανοχή και τη διακριτική υποστήριξη αργυρώνητων πολιτικών.
Η καπιταλιστική πραγματικότητα τερατώδης, ολότελα ξένη προς το όραμα και τις προσδοκίες της ανέλπιστης αλλαγής, λεηλάτησε βάναυσα ό,τι καλό είχαν αυτές οι χώρες ανοίγοντας ταυτόχρονα τις πύλες του Παραδείσου και της Κόλασης.
Μια ασθμαίνουσα αφήγηση σ` ένα άμεσο κι αληθινό μυθιστόρημα, που αφήνει όλες τις απαραίτητες ρωγμές για την είσοδο της μυθοπλασίας. Η Θεοφανώ, πανέμορφη Ελληνίδα της διασποράς από τη Σωζόπολη, κεντρική ηρωίδα του μυθιστορήματος... η παρουσία της οποίας φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές των ηρώων του...
`Τον Βαλεντίν θέλει να τον αγκαλιάζει, να κάνει μαζί του έρωτα, να ηρεμεί το αίμα της που χιμάει να την πνίξει. Όμως, δεν έχει χτυποκάρδια, δε λιώνει από ευτυχία, δε χάνει τα μυαλά της όταν τον κοιτά, δεν της έρχονται λιποθυμιές όπως συμβαίνει με τον Ελλαδίτη. Ξαπλώνει τα βράδια να κοιμηθεί και δεν μπορεί να κλείσει μάτι...`.
Ένας μεγάλος έρωτας στη σκιά μιας αδυσώπητης μοίρας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00