Γερασιμάκης ο οξύθυμος
Κεφαλλονίτικες κουρλαμάδες: Αληθινές ιστορίες
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-80869-0-6
Ηχόραμα media, Αθήνα, 8/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 9.95 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 17 εκ, 228 γρ, 96 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο του Σπυρίδωνος Γερασίμου Λυκούδη, "Γερασιμάκης ο οξύθυμος" είναι ένα λαογραφικό κειμήλιο, ένας πραγματικός λεκτικός θησαυρός και όαση αξίας, στο σημερινό υποβαθμισμένο περιβάλλον που ζούμε.

Το βιβλίο είναι γραμμένο με χιουμοριστική διάθεση και προβάλει την ευχάριστη πλευρά της ζωής, στους παλαιότερους χρόνους, στα χωριά και στις πόλεις της Κεφαλλονιάς.

Σκοπός του βιβλίου είναι, η διάσωση και διάδοση του Κεφαλλονίτικου γλωσσικού ιδιώματος, με στόχο να θυμηθούνε οι παλαιοί και να μάθουνε οι νέοι, τον παλαιό τρόπο ζωής και την Κεφαλλονίτικη "τοπολαλιά", μέσα από αυθεντικούς Κεφαλλονίτικους διαλόγους του παλαιού καιρού.

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, πολλοί Κεφαλλονίτες θα ξαναφέρουνε στον νου, τύπους και εικόνες του παρελθόντος, που έχουνε αφήσει μία ευχάριστη και νοσταλγική ανάμνηση, από την καθημερινή ζωή της Κεφαλλονιάς, της εποχής εκείνης.

Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο για να επικοινωνήσει, με τσου Κεφαλλονίτες τση Κεφαλλονιάς, με τσου Κεφαλλονίτες τση διασποράς, και τσου μη Κεφαλλονίτες, που έχουνε πνευματικά ενδιαφέροντα και θέλουνε να γνωρίζουνε τις τοπικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής της Ελλάδας.

Το βιβλίο "Γερασιμάκης ο οξύθυμος", παρουσιάστηκε, στο δημοτικό θέατρο Αργοστολίου
"ο Κέφαλος" με την συμμετοχή πολυπληθών βιβλιοφίλων και με την παρουσία, όλων των τοπικών αρχών και απέσπασε κολακευτικά σχόλια και έτυχε ενθουσιώδους κρητικής από τους ειδικούς.