Η γέννηση του Σούπερμαν
Κυκλοφορεί
Κέδρος, Αθήνα, 10/1987
3η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 9.13 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 260 γρ., 154 σελ.
Περιγραφή

Στον συγγραφέα σιγά-σιγά κυοφορείται η μεγάλη φυγή -η απόδραση και η περιχαράκωση στον κόσμο την φαντασίας, της ολοκληρωτικής αδράνειας, του ύπνου, της παντοδυναμίας της μαγικής σκέψης. Κατ` αυτόν τον τρόπο θα γίνει σούπερμαν, ένας Γουώλτερ Μήττυ απροσμέτρητων διαστάσεων, που "σφετερίζεται" και "ασκεί" το δικαίωμα να κρίνει και να κατευθύνει τον κόσμο σύμφωνα με τις αγαθοποιές προθέσεις του. Μόνο που αν και σούπερμαν φτάνει κάποτε η ώρα να σταθεί στο προσκεφάλι της μάνας του που πεθαίνει χωρίς να μπορεί να προσφέρει την παραμικρή ανακούφιση στο μαρτύριό της. Είναι οι τελευταίες σελίδες του βιβλίου, οι ωραιότερες που έχει γράψει μέχρι σήμερα.

Αλέξανδρος Κοτζιάς


Ο Π. Α. δεν έχει καμιά πρόθεση να αποκρύψει τις δυσάρεστες αλήθειες ούτε από τον εαυτό του ούτε από τον αναγνώστη. Δε μας λέει ψέματα. Δε μας ξεγελά πως τάχα η ζωή δεν παρουσιάζει τις δυσκολίες που ο καθένας μας γνωρίζει πολύ καλά. Ακόμη και όταν προσφεύγει στο φανταστικό δεν προσπαθεί να καθησυχάσει τον αναγνώστη.

Mario Vitti


Ένας κοινός άνθρωπος που περνάει τη ζωή του στην καθημερινότητα με την τραγική επίγνωση της αδυναμίας του μπροστά στη ζωή αρχίζει ξαφνικά να γίνεται υπεράνθρωπος. Αρχίζει μια παράδοξη περίοδος θαυματουργίας που δεν είναι παρά η πραγμάτωση του ονείρου για έναν κόσμο όπου το άτομο έχει τη μοναδική του σημασία. Ο Σούπερμαν είναι βέβαια ένας Δον Κιχώτης αλλά ένας Δον Κιχώτης του αιώνα μας. Τα ίδια κωμικά και τραγικά συνθέτουν τη νέα επανάσταση της ανίσχυρης βούλησης που προοιωνίζεται στη εποχή μας

Τα Νέα


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00