Η άλλη Μήδεια
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-270-337-3
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 7.07 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 88 σελ.
Περιγραφή

Η ΑΛΛΗ ΜΗΔΕΙΑ, δεν είναι διασκευή της Μήδειας του Ευριπίδη. Κρατάει το δικαίωμα ν` αφηγηθεί το μύθο της Μήδειας όπως σώζονταν, προτού ακόμα η λογική της πατριαρχίας τον διαστρεβλώσει, προτού τον θέσει εκτός των τειχών και τον ρίξει στη λησμονιά των αιώνων.
Και για να μην τα πολυλογούμε, η Μήδεια δεν υπήρξε ποτέ φόνισσα των παιδιών της. Μαζί με την Κλυταιμνήστρα, αποτελεί την τελευταία τεκμηριωμένη αναλαμπή της μητριαρχίας. Σκότωσε τον Κρέοντα και την κόρη του, όχι για να εκδικηθεί τον Ιάσονα, αλλά για να πάρει το θρόνο της Κορίνθου, που δικαιούνταν. Δεν πήρε εν τέλει το θρόνο. `Η, καθώς άλλοι ισχυρίζονται, τον πήρε και τον παρέδωσε στο Σίσυφο. Η μητριαρχία και το σχήμα ιέρεια-βασίλισσα, είχε περάσει στο παρελθόν τελεσίδικα.
Όμως η Μήδεια, φόνισσα των παιδιών της δεν υπήρξε ποτέ. Τα ντοκουμέντα του Παυσανία στα Κορινθιακά του, καθώς και οι άλλες εκδοχές που διασώθηκαν, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Το γιατί ο Ευριπίδης παραλλάζει το μύθο και τη βάζει να σκοτώνει τα παιδιά της, αυτό είν` ένα άλλο θέμα που αφορά την ερμηνεία ολόκληρου του λόγου του Ευριπίδη. [...]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00