Εύβοια: Ύδρα: Σπέτσες: Αίγινα: Αγκίστρι
Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά
Εξαντλημένο
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 2.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 23 εκ., 262 γρ., 162 σελ.
Περιγραφή

Ονόματα τοποθεσιών και χωριών ανακοινώνονται συνεχώς από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις... Όλα τους βρίσκονται στον κλοιό της φωτιάς! Όταν δεν ξέρεις ούτε τα χωριά ούτε τις τοποθεσίες, όλα είναι πιο εύκολα. Αισθάνεσαι τον κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές, αλλά δεν συνειδητοποιείς τι χάνεται από το πύρινο ποτάμι που τρέχει με χιλιόμετρα. Αν τύχει όμως και γνωρίζεις, αν έχεις περάσει από εκεί, αν έχεις ταξιδέψει, τότε αυτά τα ονόματα φέρνουνε εικόνες και η ψυχή σου βασανίζεται διπλά. Σε χάρτες, δορυφορικές απεικονίσεις, φωτογραφίες και βίντεο το μέγεθος της καταστροφής δυστυχώς δεν περιγράφεται. Πρέπει να περπατήσεις, αλλά... πού να βρεις το κουράγιο να αντιμετωπίσεις το νέο τοπίο;

Στον ταξιδιωτικό οδηγό που κρατάτε στα χέρια σας υπάρχουν κομμάτια της Κεντρικής και της Νότιας Εύβοιας όπου το φυσικό σκηνικό έχει αλλάξει. Αρνούμαστε όμως να αλλάξουμε την περιγραφή μας, γιατί έτσι πιστεύουμε πως ξορκίζουμε το κακό, γιατί θέλουμε όλα να γίνουν όπως πριν. Τοποθετήσαμε τις λέξεις σε ένα "σκιερό περιβραχιόνιο" για να γνωρίζετε πως από αυτά τα τμήματα των διαδρομών που περιγράφουμε πέρασε η φωτιά.

Μην πτοηθείτε! Να περάσετε κι εσείς από εκεί. Να καταγράψετε το τοπίο με τα μάτια σας και να του δώσετε ξανά ζωή με την παρούσια σας. Σαν συνειδητοποιημένοι ταξιδιώτες, να προστατέψετε τους φυσικούς και πολιτισμικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Γιατί, κι εσείς όπως κι εμείς, θέλουμε να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου.

Γιάννης Ντρενογιάννης, Σεπτέμβριος 2007


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00