Ένας ιππότης στο κάστρο των γραμμάτων
Πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων
Μετάφραση: Caglar, Nilufer
Εξαντλημένο
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα || Τουρκική
Ψηφιακό, CD-ROM
Περιγραφή

To λογισμικό "Ένας ιππότης στο κάστρο των γραμμάτων" έχει στόχο την διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης. Κατασκευάστηκε από το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου / Ε.Κ. "Αθηνά" στο πλαίσιο του προγράμματος "Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων". Εντάσσεται στο πρόγραμμα μαθημάτων Νέων Ελληνικών της Γ` και Δ` δημοτικού.
Χρησιμοποιώντας την τεχνική των πολυμέσων, το παιδί παρακολουθεί και κυρίως
συμμετέχει σε μια ιστορία αναζήτησης γραμμένη από τον Ευγένιο Τριβιζά. Ένας
ιππότης, για να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα της αγαπημένης του πρέπει να επισκεφθεί τα διάφορα δωμάτια του Κάστρου των Γραμμάτων. Ο ιππότης, και μαζί του το παιδί, ανοίγουν μία-μία τις πόρτες των δωματίων, μπαίνουν σε κόσμους μαγικούς και συναντούν τα πιο παράξενα πλάσματα.

Κάθε δωμάτιο αντιστοιχεί σε ένα επεισόδιο ειδικά γραμμένο για να καλύψει ορισμένα φαινόμενα της ελληνικής γραμματικής. Το παιδί παρακολουθεί τα δρώμενα, διαβάζει και ακούει τις ιστορίες και στο τέλος κάθε επεισοδίου περνά ορισμένες δοκιμασίες, δηλαδή εξασκείται στην προφορά, το λεξιλόγιο και τη γραμματική της Ελληνικής.

Μέσα από αυτή την πορεία, το παιδί έρχεται σταδιακά σε επαφή με τη γλώσσα με ελκυστικές μεθόδους και το κυριότερο αναπτύσσει έναν ενεργητικό τρόπο μάθησης.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:23:24