Ένας αιώνας ελληνικά επιβατηγά πλοία
A Century of Greek Passenger Ships
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-89400-6-2
Αργώ Εκδοτική, Αθήνα, 11/2008
1η έκδ.
Γλώσσα: Αγγλικά || Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνική, Νέα
€ 74.65 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
32 x 26 εκ., 2,507 γρ., 295 σελ.
Περιγραφή

Η δημιουργία αυτού του Βιβλίου οφείλεται σε μια έμπνευση που είχα ενώ ταξινομούσα το αρχείο αρνητικών του αείμνηστου Laurence Dunn, το οποίο απέκτησα πριν ενάμισυ περίπου χρόνο.

Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του ερευνητικού και συγγραφικού μου έργου έχει μέχρι σήμερα επικεντρωθεί στο χώρο της ποντοπόρου φορτηγού ναυτιλίας, ο τομέας των επιβατηγών πλοίων, πέρα από το ενδιαφέρον που παρουσιάζει, έχει μια ιδιαίτερη γοητεία.

Τη γοητεία αυτή προσπάθησα να αποτυπώσω στις σελίδες που ακολουθούν, περιγράφοντας τη διαδρομή 125 χαρακτηριστικών ελληνόκτητων επιβατηγών πλοίων τα οποία δραστηριοποιήθηκαν τα τελευταία εκατό χρόνια, κυρίως σε διεθνείς πλόες. Αυτό έγινε δυνατό χάρη σε ένα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων που βρίσκονται στο αρχείο μου, εμπλουτισμένο πλέον με τη σημαντική συλλογή αρνητικών του Laurence Dunn. [...]

Γεώργιος Μ. Φουστάνος


Το σπάνιο βιβλίο-λεύκωμα "Ένας αιώνας ελληνικά επιβατηγά πλοία" παρουσιάζει το ιστορικό 125 ελληνόκτητων επιβατηγών πλοίων που σταδιοδρόμησαν στη διάρκεια των περασμένων εκατό χρόνων, κυρίως σε διεθνείς πλόες. Η εν λόγω έκδοση περιλαμβάνει περισσότερες από 650 εξαιρετικές απεικονίσεις των πλοίων, πολλές αδημοσίευτες, μεταφέροντας τον αναγνώστη νοερά σε άλλες εποχές, αλλά και δίνοντάς του την ευκαιρία να κατανοήσει τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν διακεκριμένοι Έλληνες εφοπλιστές της ποντοπόρου ναυτιλίας για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες και τις προκλήσεις της επιβατηγού ναυτιλίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ
ΤΑ ΠΛΟΙΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΑ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:29:10