Ένα χαλί για τον Σίβα
Τα παιδιά του Τρίτου Κόσμου αγωνίζονται και ελπίζουν
Ein Teppich für Shiva (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7161-28-4
Θυμάρι, Αθήνα, 12/1989
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γερμανική
€ 6.97 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 20 εκ., 190 σελ.
Περιγραφή

Σ` αυτό το βιβλίο θα γνωρίσουμε τη ζωή των παιδιών σε έξι διαφορετικές χώρες: Ινδίες, Κορέα, Βραζιλία, Μέξικο, Ινδονησία, Σενεγάλη. Και θα δούμε σ` αυτές τις χώρες - και σ` άλλες πολλές - η ζωή, για πολλά παιδιά, δεν είναι `παίξε - γέλασε`. Πολλά πράγματα έχουν να σκεφτούν, πολλές περιπέτειες να ζήσουν, μεγάλες δυσκολίες να αντιμετωπίσουν για να τα βγάλουν πέρα, ακόμα και για το ψωμί τους.
Μπορεί να σας φανούν παράξενες, ίσως και απίστευτες οι ιστορίες που θα διαβάσετε. Είναι όμως όλες αληθινές. Και όλες σημερινές.
Αλλά και αρκετά παράξενα πράγματα θα δούμε σ` αυτό το βιβλίο. Οι συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι, η ιστορία τους, οι γιορτές τους, τα χωράφια τους, οι βροχές και οι ξηρασίες τους, τα έθιμά τους, οι χειμώνες και τα καλοκαίρια τους, όλα είναι πολύ διαφορετικά από τα δικά μας.
Ένα πράγμα μπορώ να σας πω με σιγουριά: Αν κάνατε ένα τουριστικό ταξίδι με τους γονείς σας σ` αυτές τις χώρες, ούτε τα μισά δεν θα βλέπατε και δεν θα μαθαίνατε, απ` όσα θα δείτε και θα μάθετε μ` αυτό το βιβλίο. Και το κυριότερο: θα μάθετε ότι και τα παιδιά μπορούν ν` αγωνιστούν και να πετύχουν πράγματα για τα οποία οι μεγάλοι αδιαφορούν.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Στα Παιδιά που με διαβάζουν αυτή τη στιγμή
Τα παιδιά στην Ινδία
Ένα χαλί για τον Σίβα
Τα Παιδιά στο Μεξικό
Ο σενιόρ - Βροχοπούλι
Τα Παιδιά στην Κορέα
Τα Λουστράκια
Τα Παιδιά στη Βραζιλία
Το τρελό - Ινδιανάκι
Τα Παιδιά στη Σενεγάλη
Στον Ίσκιο των Δέντρων
Τα Παιδιά στην Ινδονησία
Ράδιο ΣΡΣ - Σαμαρίντα

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:29:10