Δίκαιο δημοσίων έργων
Η διοικητική σύμβαση, ανάθεση, εκτέλεση, δικαστική προστασία (κατά το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-445-387-0
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 85.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
942 σελ.
Περιγραφή

Η παρούσα συγγραφική προσπάθεια εντάσσεται στην προβληματική των δημόσιων συμβάσεων, που τα τελευταία χρόνια, ενόψει και της έντονης επιρροής του κοινοτικού δικαίου, έχει γνωρίσει σημαντική άνθηση. Η μελέτη αυτή προσανατολίζεται κυρίως στη νομολογιακή προσέγγιση των σχετικών διατάξεων του εθνικού και κοινοτικού δικαίου για τις συμβάσεις εκτέλεσης δημοσίων έργων και επιδιώκει με βάση τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, του ΔΕΚ και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων τη συστηματοποίηση της σχετικής νομολογίας, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη και τα πορίσματα της επιστήμης στον τομέα των συμβάσεων δημοσίων έργων. Το έργο αυτό επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις ραγδαίες μεταβολές και προοπτικές, που έχουν επέλθει σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο και να τις ανιχνεύσει και προσεγγίσει θεωρητικά, λαμβάνοντας υπόψη και την αποφασιστική συμβολή της νομολογίας στην επεξεργασία των σχετικών ζητημάτων.
Η προσπάθεια αυτή δεν θα καρποφορούσε χωρίς την αμέριστη βοήθεια των δικηγόρων Κ. και Ι. Μαρκάκη, οι οποίοι διακονούν τη Θέμιδα στο χώρο των δημοσίων έργων πάνω από τριάντα ολόκληρα χρόνια. Οι ατέλειωτες και γόνιμες συζητήσεις μαζί τους πάνω σε επίκαιρα και ακανθώδη ζητήματα του δικαίου δημοσίων έργων και ιδίως στην προσέγγιση της νομολογίας με βοήθησαν σημαντικά στην ολοκλήρωση αυτής της μελέτης. Οι καίριες παρατηρήσεις και υποδείξεις τους συνέβαλαν αποφασιστικά στη βελτίωση της παρούσας μελέτης. Από τη θέση αυτή θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά και ειλικρινά για το συνεχές ενδιαφέρον, τη συμπαράσταση και την αγάπη με την οποία περιέβαλαν αυτή την επιστημονική προσπάθεια.
Θερμές ευχαριστίες οφείλω και στον εκδοτικό οίκο `Εκδόσεις Σάκκουλα` και ειδικότερα τον Παναγιώτη Σάκκουλα που κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση και την έκδοση του παρόντος πονήματος.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΕΡΟΣ 1o: ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΜΕΡΟΣ 2o: ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΜΕΡΟΣ 3o: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
ΜΕΡΟΣ 4o: Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΜΕΡΟΣ 5o: Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΜΕΡΟΣ 6o: ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΜΕΡΟΣ 7o: Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
ΜΕΡΟΣ 8o: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΜΕΡΟΣ 9o: ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΜΕΡΟΣ 10o: ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΔΕΣΜΟ
ΜΕΡΟΣ 11o: Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΜΕΡΟΣ 12o: Η ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΝΟΜΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00