Γιαννιτσά
Ιστορικό φωτογραφικό λεύκωμα
Giannitsa
Historical Photographic Album
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-88819-2-1
Δήμος Γιαννιτσών, Γιαννιτσά, 11/2007
Γλώσσα: Αγγλικά || Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Σκληρόδετο
29 x 27 εκ., 1,157 γρ., 132 σελ.
Περιγραφή

Η καταγραφή της ιστορικής αλήθειας και η νοητή μεταφορά στην εξέλιξη της πόλης των Γιαννιτσών, που ακολούθησε στους δικούς της ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες, όπως ξεδιπλώνεται μπροστά μας μέσα από παλιές φωτογραφίες, αποτελεί για όλους μας, πέρα από μια επιστημονική εργασία, μια πράξη ευθύνης και χρέους. Μια πρωτοβουλία που βοηθά το σύγχρονο κάτοικο και τον επισκέπτη να γνωρίσει την ιστορική διαδρομή της πόλης το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, τους πρωταγωνιστές αυτού του τόπου και τον πολεοδομικό της ιστό που μεταβάλλεται συνεχώς.
Ο δήμος Γιαννιτσών, στο πλαίσιο των ενεργειών και δράσεων που συμβάλλουν στην ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς τουι τόπου μας προχώρησε στην επανέκδοση του ιστορικού και φωτογραφικού λευκώματος των Γιαννιτσών, που επιμελήθηκε η φιλόλογος Ελένη Μαυροκεφαλίδου, τεκμηρίωσε με την παραχώρηση του αρχείου της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας "Ο Φίλιππος" και βοήθησαν στη συγκέντρωση φωτογραφιών πολίτες της πόλης μας.
Είναι αυτονόητο χρέος μας, ως τοπική αυτοδιοίκηση, να υποστηρίζουμε και να ενισχύουμε με κάθε τρόπο ανάλογες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του σεβασμού που αποδίδουμε προς την ιστορική μας μνήμη.
Άλλωστε ο σεβασμός στην ιστορία και η γνώση των γεγονότων που την συνθέτουν, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε κοινωνία που προβλέπει σ` ένα καλύτερο μέλλον.

Νικόλαος Παπανικολάου
Δήμαρχος Γιαννιτσών
Οκτώβριος 2007

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-12-03 11:07:49