Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2009
DESTE Prize Two Thousand & Nine
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-86973-8-6
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα || Αγγλικά
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνική, Νέα
€ 16.18 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
30 x 21 εκ, 297 γρ, 79 σελ.
Περιγραφή

Το Βραβείο ΔΕΣΤΕ είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας σημαντικός θεσμός, που κέρδισε με τα χρόνια μια ξεχωριστή θέση στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας, προσφέροντας σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες την ευκαιρία να μοιραστούν τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και την τέχνη τους με το κοινό.

Η παρουσίαση του 6ου βραβείου ΔΕΣΤΕ για το έτος 2009 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με το Μουσείο μας και του προγράμματος "Βήμα στους Νέους". Δημιουργήσαμε αυτό το "βήμα" γιατί θεωρούμε ότι η προβολή της νέας καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας δραστηριότητας, του ρόλου μας και της υποχρέωσής μας απέναντι στο κοινό.

Θα ήθελα και από αυτή τη θέση να ευχαριστήσω για τη συμμετοχή τους, τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν ως υποψήφιοι: Αθανάσιο Αργιανά, Βαγγέλη Βλάχο, Χάρις Επαμεινώνδα, Ειρήνη Ευσταθίου, Ραλλού Παναγιώτου και Γιώργο Σαπουντζή.

Θερμά ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ κύριο Δάκη Ιωάννου, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν, για την άψογη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της παρουσίασης και του καταλόγου που τη συνοδεύει.

Σάντρα Μαρινοπούλου
Πρόεδρος Ιδρύματος Ν.Π. Γουλανδρή

Add: - Upd: 2021-06-08 08:16:46