Βασική ενδοκρινολογία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-394-219-1
Παρισιάνου Α.Ε., Αθήνα, 2004
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 55.52 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
21 x 28 εκ., 198 σελ.
Περιγραφή
Περιγραφή


Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε αυτούς που αρχίζουν να μελετούν την ενδοκρινολογία. Οι συγγραφείς προσεγγίζουν το γνωστικό αντικείμενο από τις δικές τους διαφορετικές οπτικές γωνίες, ανατομική, φυσιολογία, βιοχημική, φαρμακολογική και κλινική και το κείμενο συγκεντρώνει αυτές τις ποικίλες απόψεις.
Το βιβλίο βασίζεται στη διδασκαλία που έγινε κατά το δεύτερο έτος του προγράμματος των βασικών ιατρικών επιστημών στο νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Middlesex και ελπίζουμε ότι θα ελκύσει τους φοιτητές ιατρικής, καθώς και αυτούς που παίρνουν πτυχίο σε κάποια άλλη συναφή επιστήμη.
Το πρώτο κεφάλαιο περιγράφει τις βαθύτερες αρχές της σύγχρονης ενδοκρινολογίας σε κυτταρικό, βιοχημικό και σε επίπεδο φυσιολογίας.
Τα μετέπειτα κεφάλαια βασίζονται σε μεμονωμένους αδένες ή σε λειτουργικές ομάδες αδένων. Καμία προσπάθεια δεν έχει γίνει να επιβληθεί ένα αυστηρό σχήμα σ` αυτά τα κεφάλαια, καθώς κάθε σύστημα προσφέρεται για έναν ελαφρώς διαφορετικό εστιασμό.
Γενικά, πάντως, σε κάθε κεφάλαιο η εισαγωγή είναι ένα διάγραμμα της ιστορίας του θέματος ώστε να παρέχει μια αμυδρή ιδέα των βασικών, από καιρό καθιερωμένων αρχών. Ύστερα παρουσιάζεται η μορφολογική και εμβρυολογική βάση για τη λειτουργία κάθε συστήματος και αυτό οδηγεί στις βιοχημικές και στις απόψεις από πλευράς της φυσιολογίας. Οι κλινικές δυσλειτουργίες εξετάζονται στη συνέχεια ώστε να γίνει κατανοητή η ενδοκρινής φυσιολογία. Ο σύνδεσμος ανάμεσα στη βασική ενδοκρινολογία και την κλινική ενδοκρινολογία είναι τόσο στενός που φαίνεται πολύ λογικό να ακολουθήσει κανείς αυτή την τακτική. Γίνεται φανερό ότι η γνώση της επιστημονικής βάσης της ενδοκρινολογίας βοηθά να εξηγήσει κανείς τις συνέπειες της ενδοκρινούς ασθένειας και τη λογική της θεραπείας της.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:28:58