Ανάλυση επενδύσεων και διαχείριση χαρτοφυλακίου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7745-22-4
Rosili, Αθήνα, 6/2009
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 60.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
17 x 24 εκ., 1,456 γρ., 619 σελ.
Περιγραφή

Ο σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τη θεωρία και τις πρακτικές εφαρμογές της Ανάλυσης Επενδύσεων και της Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου. Ειδικότερα, γράφοντας το βιβλίο αυτό, οι συγγραφείς είχαν τρεις στόχους. Πρώτον, να δημιουργήσουν ένα εγχειρίδιο, το οποίο θα βοηθά τους φοιτητές να λαμβάνουν αποτελεσματικές επενδυτικές αποφάσεις. Δεύτερο, να προσφέρουν ένα βιβλίο στην ελληνική πανεπιστημιακή αγορά, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και στη συνέχεια, ως βιβλίο αναφοράς, στην επαγγελματική σταδιοδρομία. Και τρίτο, να γράψουν ένα βιβλίο, το οποίο θα είναι όσο το δυνατόν πιο απλό και ευανάγνωστο. Και αυτό, διότι πολλές από τις επενδυτικές συμβουλές που προσφέρονται, συνήθως από επαγγελματίες του κλάδου, είναι χωρίς λόγο πολύπλοκες και φανταχτερές.
Το παρόν βιβλίο είναι ένα από τα ελάχιστα βιβλία που συνδυάζουν θεωρία και πρακτικές εφαρμογές. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει για πρώτη ίσως φορά, στην ελληνική αγορά, την θεωρία της Ανάλυσης Επενδύσεων και της Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου, μαζί με πλήθος παραδειγμάτων και ασκήσεων με τις λύσεις τους.
Το βιβλίο αποτελείται από δεκαοκτώ κεφάλαια, τα οποία καλύπτουν τα πιο σημαντικά θέματα της Ανάλυσης Επενδύσεων και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει παραδείγματα με τις απαντήσεις τους, καθώς επίσης και διάφορες ασκήσεις, ενδεικτικές απαντήσεις των οποίων παρουσιάζονται στο τέλος του κάθε κεφαλαίου. Επιπλέον, το βιβλίο συνοδεύεται από ένα CD-ROM με εναλλακτικό διδακτικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει:
- Ψηφιοποιημένες διαλέξεις των συγγραφέων, οι οποίες καλύπτουν και αναλύουν όλα τα κεφάλαια του βιβλίου.
- Γενική βιβλιογραφία.
Η συγγραφή του βιβλίου στηρίχθηκε στις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις που παρουσιάζονται στην παγκόσμια βιβλιογραφία, καθώς επίσης και στη μακροχρόνια ερευνητική, συμβουλευτική και διδακτική εμπειρία των συγγραφέων του βιβλίου σε θέματα Ανάλυσης Επενδύσεων και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πρόλογος
Εισαγωγή
Απόδοση και κίνδυνος
Αγορές χρήματος και κεφαλαίου
Αποτίμηση αξιογράφων σταθερού εισοδήματος
Αποτίμηση μετοχών
Θεωρία χαρτοφυλακίου
Θεωρία κεφαλαιαγοράς
Εισαγωγή στη διαχείριση επενδύσεων
Το προφίλ του επενδυτή
Κατανομή περιουσιακών στοιχείων: η ποιοτική προσέγγιση
Κατανομή περιουσιακών στοιχείων: η ποσοτική προσέγγιση
Τεχνική ανάλυση
Θεωρία αποτελεσματικών αγορών
Στρατηγικές διαχείρισης χαρτοφυλακίου μετοχών
Στρατηγικές διαχείρισης χαρτοφυλακίου ομολογιών
Εισαγωγή στα παράγωγα προϊόντα
Εταιρείες επενδύσεων
Αξιολόγηση απόδοσης χαρτοφυλακίου
Συνολική βιβλιογραφία

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2015-08-27 10:16:47