Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω
Σημαντική λεπτομέρεια από το βίο του
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6692-96-3
Μάτι, Κατερίνη, 7/2012
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 2.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
43 σελ.
Περιγραφή

Είναι πανθομολογούμενο πως η εντρύφηση στους Βίους των Αγίων της Εκκλησίας μας και η εξακρίβωση όλων των ιστορικών δεδομένων της αγίας βιοτής τους δίνει σε κάθε Χριστιανό τη δυνατότητα της πνευματικής προσεγγίσεώς τους, ώστε πολλή και μεγάλη να είναι η ψυχική ωφέλεια.
Στην περιοχή μας, ανάμεσα στους άλλους Τοπικούς μας Αγίους, θεωρώ μεγάλη ευεργεσία από τον Πανάγαθο Θεό να έχουμε Προστάτη και Έφορο τον Όσιο Διονύσιο, που ασκήτεψε στον Όλυμπο, όπου και έκτισε το ιστορικό Μοναστήρι του. Πολλά έχουν ειπωθεί και έχουν δημοσιευθεί σχετικά με την άγια ζωή του, την προσφορά του στην Εκκλησία και το λαό του Θεού και τα θαύματά του μέχρι σήμερα.
Ο πολυαγαπητός ιερομόναχος αγιορείτης π. Αντίπας, με την αγάπη στον Άγιο που τον διακρίνει, προσθέτει με την παρούσα εισήγηση πολύ ενδιαφέρουσες και σημαντικές λεπτομέρειες από το βίο του Οσίου Διονυσίου, όπως επίσης καταθέτει και προσωπικές του μαρτυρίες για το ιερό του Αγίου λείψανο.
Ολόθερμες είναι οι πατρικές συγχαρητήριες ευχές μου προς το πρόσωπο του π. Αντίπα για την πολύτιμη αυτή προσφορά και συμβολή του στη μελέτη της αγίας ζωής του Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.
Εύχομαι εγκαρδίως να έχει πάντα την πνευματική μεσιτεία του Αγίου σε όλα τα πνευματικά έργα του.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00