Mosby’s Οδοντιατρικό Λεξικό
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-89988-7-2
Mendor Editions S.A., Αθήνα, 2009
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 79.62 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 20 εκ., 832 σελ.
Περιγραφή

Οι σημερινοί επαγγελματίες οδοντίατροι αντιμετωπίζουν την πρόκληση του συναγωνισμού, της εξειδίκευσης και ένα πιο μορφωμένο σύνολο ασθενών, που θέτουν ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις από ολόκληρη την οδοντιατρική ομάδα. Οι καινοτομίες, η έρευνα, η νέα τεχνολογία και τα νέα προϊόντα οδηγούν τις αλλαγές στον τομέα και είτε έχει κανείς μόλις αποκτήσει το πτυχίο του είτε είναι ένα έμπειρος επαγγελματίας, η νέα έκδοση του Mosby, Οδοντιατρικού Λεξικού αποτελεί ένα ουσιώδες εργαλείο που μπορεί να τον βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιπρόσθετων ευθυνών και προσδοκιών στον τομέα του.
Η δεύτερη έκδοση του Mosby, Οδοντιατρικού Λεξικού είναι ένα σύγχρονο, περιεκτικό λεξικό με περισσότερους από 10.000 όρους, χρήσιμο για όλη την οδοντιατρική ομάδα. Περιέχονται ορισμοί για λέξεις που χρησιμοποιούνται στην ανοσολογία, μικροβιολογία, ακτινολογία, οδοντιατρική ατόμων με ειδικές ανάγκες, παιδιατρική οδοντιατρική, αναισθησιολογία και στην κοινή ιατρική, καθώς και ορισμοί από το νομικό και ασφαλιστικό πεδίο. Περιλαμβάνονται συνώνυμα, όπου υπάρχουν, ώστε να βοηθηθούν οι χρήστες στην κατανόηση των σχετικών όρων.
Οι επαγγελματίες οδοντίατροι πρέπει να ακολουθούν τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση τόσο για τους εαυτούς τους όσο και για τους ασθενείς τους. Εάν δραστηριοποιείστε ευρύτερα στο οδοντιατρικό επάγγελμα, γνωρίζετε ότι η οδοντιατρική ομάδα κινείται πέρα από την αρχική φροντίδα και καθαρισμό, απαιτώντας εξειδίκευση σε ένα μεγαλύτερο εύρος θεμάτων. Το Mosby, Οδοντιατρικό Λεξικό θα σας παρέχει μια λεπτομερή πηγή πληροφοριών, ακριβώς δίπλα στην έδρα σας, κάτι που θα σας οδηγήσει να το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Οδηγός Προφοράς
Αλφαβητικός Κατάλογος των Λημμάτων
Παραρτήματα
Σύμβολα και Συντομογραφίες
Οδοντιατρικοί Κώδικες της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Εταιρείας
Διαχείριση του Άγχους και του Άλγους
Κλινικές Στοματικές Δομές
Οδοντιατρικοί Επαγγελματικοί Οργανισμοί
Νόμος περί Διαθεσιμότητας και Υπευθυνότητας Ασφάλειας Υγείας του 1996
Έλεγχος Λοιμώξεων
Νομικά και Ηθικά Ζητήματα
Πώς Δημιουργούνται και Διαβάζονται οι Οδοντιατρικοί Όροι
Διατροφή και Διατροφική Συμβουλή
Φαρμακολογία
Ακτινολογία και Ακτινογραφία
Σύστημα Αρίθμησης των Δοντιών και Επεξήγηση για την Ανάρτηση των Ακτινογραφιών
Προσθετική Εμφυτευμάτων
Βιβλιογραφικές Πηγές για τις Εικόνες
ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ:
Βραχόπουλος Π. Θεόφιλος
Γαρέφης Δ. Παύλος
Μπακοπούλου Α. Αθηνά
Ανδρεάδης Α. Δημήτρης
Μανολόπουλος Ν. Χρήστος

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-03-12 11:50:02