3 κρίσιμα ερωτήματα για τον Χριστό
3 crucial questions about Jesus (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-510-020-9
Ο Λόγος, Πειραιάς , 1996
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 3.01 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 180 γρ., 116 σελ.
Περιγραφή

Τα "3 κρίσιμα ερωτήματα για τον Ιησού" του Μάρεϋ Χάρρις ασχολείται με τρεις θεμελιώδεις διακηρύξεις της χριστιανικής πίστης. Ο καθηγητής Χάρρις προσεγγίζει με τέτοιο τρόπο αυτές τις χριστολογικές ερωτήσεις, ώστε μας δίνει μαθήματα απολογητικής για την υπεράσπιση της εγκυρότητας του χριστιανισμού.
Υπήρξε πραγματικά ο Ιησούς;
Ο Χάρρις μιλάει πρώτα για την ιστορική ύπαρξη του Ιησού, αναζητώντας σε τέσσερις κλασικούς συγγραφείς της πρώτης περιόδου, στοιχεία για τον Ιησού από τη Ναζαρέτ που έζησε τον πρώτο αιώνα.
Αναστήθηκε πραγματικά ο Ιησούς;
Σε μορφή διαλογικής συζήτησης, ο Χάρρις καταρρίπτει τα πιο πειστικά επιχειρήματα για ότι ο Ιησούς δεν αναστήθηκε από τους νεκρούς. Οι συζητήσεις καταπιάνονται, ανάμεσα σε άλλα θέματα, με τη λεγόμενη θεωρία της λιποθυμίας, τις εναλλακτικές εξηγήσεις για τον άδειο τάφο, τις ψυχολογικές εξηγήσεις για τις διηγήσεις των εμφανίσεων και την Σινδώνα του Τορίνο.
Είναι ο Ιησούς Θεός;
Τέλος, ο Χάρρις συγκεντρώνει στοιχεία της Καινής Διαθήκης που αποδεικνύουν ότι ο Ιησούς είναι Θεός, κι έτσι απαντά σ΄αυτούς που πιστεύουν ότι η θεότητα του Ιησού δε διδάσκεται μέσα στη Βίβλο. Ο Χάρρις παρουσιάζει τη θεϊκή θέση που διεκδίκησε ο Ιησούς, τις θείες ιδιότητες που εξάσκησε και το θεϊκό τίτλο που χρησιμοποιήθηκε γι` Αυτόν.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:28:33