Ψηφιακή σάρωση και φωτογραφία
Digital Scanning and Photography (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-209-469-3
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 4/2001
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 19.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 182 σελ.
Περιγραφή

Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε -και πώς να ξεκινήσετε- με τις ψηφιακές εικόνες! Φανταστείτε τον εαυτό σας να μπορεί να δημιουργεί εκπληκτικές ψηφιακές εικόνες για εκτύπωση, αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή για τον Ιστό. Μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά με το βιβλίο «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ». Ο συγγραφέας πολλών μπεστ σελερ Dan Gookin σάς βοηθά να ξεκινήσετε απλά και εύκολα, περιγράφοντας τα εργαλεία και τις τεχνικές της δημιουργίας και επεξεργασίας ψηφιακών εικόνων στον υπολογιστή σας.

Ο Dan προσφέρει τις φιλικές συμβουλές ενός ειδικού, οι οποίες θα σας φανούν ανεκτίμητες για να ταιριάξετε την κατάλληλο σαρωτή, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και λογισμικό στις ανάγκες σας. Θα μάθετε -μέσα από διασκεδαστικές συμβουλές και εύκολα βήματα- να παίρνετε, να σαρώνετε, να επεξεργάζεστε, να τυπώνετε και να στέλνετε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ψηφιακές εικόνες αμέσως! Θα αποκτήσετε γνώσεις που θα σας επιτρέψουν:

- Να μοιράζεστε φωτογραφίες με φίλους και συγγενείς στέλνοντάς τες με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, να τις δημοσιεύσετε στον Ιστό ή να παίρνετε θαυμάσια αποτελέσματα στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας τον έγχρωμο εκτυπωτή σας.

- Να κάνετε τις ωραίες φωτογραφίες να φαίνονται θαυμάσιες -χρησιμοποιώντας λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για να περικόψετε ψηφιακές εικόνες, να τους αλλάξετε μέγεθος, να τις ρετουσάρετε, και να τους εφαρμόσετε φανταστικά εφε.

- Να δοκιμάσετε τις συμβουλές και τα τεχνάσματα του Dan στη σάρωση εικόνων και να μάθετε τις βασικές λειτουργίες μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.

- Να «ανακαινίσετε» παλιές φωτογραφίες και να δημιουργήσετε ηλεκτρονικά άλμπουμ.

- Να μάθετε ποιες δυνατότητες αξίζει να ψάξει και να πληρώσει κανείς -και ποιες δεν πρόκειται ποτέ να χρειαστείτε λογικά- κατά την αγορά σαρωτή, έγχρωμου εκτυπωτή ή ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.

- Να έχετε ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας βολικές «λίστες εργασιών» για καθετί : από τον έλεγχο της «ιπποδύναμης» του υπολογιστή σας σε ό,τι αφορά την επεξεργασία γραφικών μέχρι την εγκατάσταση του σαρωτή σας, την αποθήκευση αρχείων στην κατάλληλη μορφή και πολλά άλλα!


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Εισαγωγή
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 0
Λοιπόν τι είναι αυτό;
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
Τα μυστικά των γραφικών υπολογιστή
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
Επιλογή του τέλειου σαρωτή
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3
Γνωριμία με τον σαρωτή σας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
Σάρωση και αποθήκευση μιας εικόνας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5
Πώς λειτουργεί η ανάλυση
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6
Τροποποίηση της εικόνας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7
Επιλογή ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8
Οδηγός ψηφιακής φωτογραφία
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9
Εικόνες και Internet
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α'
Ερωτήσεις και απαντήσεις
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β'
Δημοφιλείς τύποι αρχείων γραφικών
Ευρετήριο

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-11-23 11:02:10