Το ταξίδι του αυτοκράτορα με το χαμένο πρόσωπο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-320-008-6
Ερμής, Αθήνα, 11/1993
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 91 σελ.
Περιγραφή

Ο Αυτοκράτορας Πουφ ήταν πολύ κακός και γουρσούζης. Γι` αυτό κι η χώρα του λεγόταν Γουρσουζλάνδη. Στη Γουρσουζλάνδη οι καλές πράξεις απαγορεύονταν. Όλοι οι κάτοικοι της χώρας ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν κακό ο ένας στον άλλον. Οι κάκιστοι διορίζονταν αμέσως σύμβουλοι του βασιλιά και ζούσαν με μεγάλες τιμές και δόξες. Οι μέτριοι κακοί ζούσαν μια μέτρια και πολύ μετρημένη ζωή σ` ένα μέτριο σπίτι με μια μέτρια σύζυγο και δυο μέτρια παιδιά. Οι λιγότερο κακοί ζητιάνευαν και οι καλοί ζούσαν στην φυλακή για να μην παρασύρουν και χαλάσουν και τους άλλους.
Ο Πουφ είχε και μια γάτα, μια μαύρη γυαλιστερή γάτα με πράσινα ολοστρόγγυλα μάτια και πράσινα καλτσάκια. Λεγόταν Κασσιόπη και του `φερνε κάθε πρωί στο κρεβάτι τα χρυσά παντοφλάκια του. Όταν δεν τη βασάνιζε και γενικώς δεν είχε τις κακές του, έπιναν μαζί τσάι στο μπαλκόνι του ανακτόρου, τρώγοντας κέικ με σοκολάτα και συζητώντας για τα διάφορα προβλήματα της αυτοκρατορίας. Άλλωστε αυτή η γάτα ήταν το μόνο πιστό πλάσμα που του είχε απομείνει στη ζωή.
Ο Πουφ είχε κι έναν υπηρέτη, πολύ άσκημο, κουτσό και καμπούρη που τον λέγαν Θεβδέριχο. Αυτόν τον τυραννούσε συνεχώς. Όλη μέρα τον έβαζε να δουλεύει και το βράδυ του `δινε ένα ξεροκόμματο να φάει, παρόλο που το φαΐ περίσσευε πάντα στο παλάτι. Κι ύστερα τον έστελνε να κοιμηθεί στην κουζίνα δίπλα στη φουφού μαζί με τις βρωμιάρικες γάτες, παρόλο που τα περισσότερα δωμάτια του παλατιού ήταν άδεια. Και δεν έφταναν όλα αυτά, αλλά τον κορόιδευε συνεχώς για τη μεγάλη του καμπούρα. Ο Θεβδέριχος μισούσε τον αυτοκράτορα και τον καταριόταν από μέσα του:
`Δεν θα πέσεις κάποτε στα χέρια μου`, έλεγε και ξανάλεγε μουρμουριστά, `τότε θα δεις τι θα πάθεις`.
Αλλά δεν τολμούσε να πει τίποτα δυνατά.
Η νουνά του αυτοκράτορα λεγόταν Χατάγια κι ήταν η πιο κακιά μάγισσα στον κόσμο. Γι` αυτό κι ο Πουφ ήταν ο χειρότερος άνθρωπος του βασιλείου. Κάθε χρόνο στα γενέθλιά του η Χατάγια του έκανε πολύ βλαβερά κι επικίνδυνα δώρα: θανάσιμα δηλητήρια, μαξιλάρια παραγεμισμένα με φίδια και σκορπιούς, βρυκόλακες σε σκόνη, δράκουλες που πετάγονται ξαφνικά στον ύπνο σου, σοκολατάκια που φέρνουν εφιάλτες, μαχαίρια που σε σημαδεύουν σε ανύποπτο χρόνο και πουκάμισα που όταν τα φοράς δεν ξεκολλούν από το δέρμα σου.
Στα φετεινά του γενέθλια όμως ο αυτοκράτορας πήρε ένα τηλεγράφημα από τη νουνά του που έγραφε τα εξής:
`Χρυσό μου παιδί,
Φέτος δεν θα μπορέσω να έρθω ΣΤΟΠ Έχω πάρα πολλές κακίες να κάνω και δεν προλαβαίνω ΣΤΟΠ Ωστόσο δεν σε ξεχνώ ΣΤΟΠ Σου ετοίμασα μια τρομερά κακή έκπληξη που θα την δεις όταν ξυπνήσεις ΣΤΟΠ
Σε φιλώ
Και σου εύχομαι κάθε κακό
Η νουνά σου Χατάγια` (...)

1. Όπου όλα αρχίζουν από ένα κακόγουστο δώρο
2. Όπου βρίσκεται μια λύση και η Κασσιόπη αποκτά μια σειρά από ακριβές κρέμες
3. Όπου μπαίνουνε στην ψυχή του Πουφ και ο καθένας λέει την άποψή του πάνω σ' ένα πολύ σοβαρό ζήτημα
4. Όπου τρων ένα πλουσιοπάροχο γεύμα και φεύγουν κατασυγκινημένοι
5. Το διοικητήριο της μνήμης
6. Όπου η σωτηρία έρχεται από τα σκουπίδια και η Μοναξιά τους παίρνει στην καρότσα της
7. Όπου ένα τρίτο πρόσωπο μπαίνει στην ιστορία κι ένας αντικατοπτρισμός αποδεικνύεται σωτήριος
8. Μια αποκάλυψη που κανείς δεν την περίμενε
9. Όπου παίρνουν μαθήματα λογικής και στήνουν στο τέλος έναν γερό καυγά
10. Όπου συναντούν ένα εύθυμο κοριτσάκι και παίζουν τουρτοπόλεμο
11. Όπου κινδυνεύουν να γίνουν πορτραίτα και το σκάνε με την ψυχή στο στόμα
12. Όπου τους βρίσκει η παλίρροια και δοκιμάζουν μέλι θαλάσσης
Το τέλος

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00