Το σύμπαν και ο άνθρωπος
Επιστήμη και πνευματικότητα: Βίοι Τεμνόμενοι
Science or Spirituality : Which is the Keeper of the Truth? (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7982-13-1
Πτερόεσσα, Αθήνα, 2006
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 24.38 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 350 γρ., 198 σελ.
Περιγραφή

Οι εκδόσεις "Πτερόεσσα" με χαρά παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό μία εργασία - ορόσημο ενός από τους μεγαλύτερους πνευματικούς ηγέτες του καιρού μας, του Δαλάι Λάμα, του έκπτωτου μονάρχη του Θιβέτ, ο οποίος μπορεί να εξορίστηκε και να έχασε την πνευματική ηγεσία στη χώρα του, όμως την κέρδισε σαν Θιβετιανός μοναχός στον υπόλοιπο κόσμο. Το υλικό του βιβλίου είναι αυθεντικό -δεν έχει παρθεί από ομιλίες- και σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το σημαντικότερο βιβλίο που έχει γράψει ποτέ.
Σε αυτό μιλάει για τη ζωή του, την ενθρόνισή του στην ηλικία των έξι χρόνων ως ο δέκατος τέταρτος Δαλάι Λάμα, την εκπαίδευσή του, τις συναντήσεις του με πνευματικούς δασκάλους και επιστήμονες, και με αφοπλιστική ειλικρίνεια ομολογεί ότι η βουδιστική του εκπαίδευση και ο βουδισμός γενικότερα, υπολειπόταν στο σημείο επαφής του με την σύγχρονη επιστήμη. Σαν παιδί, δεν είχε λάβει καμία εκπαίδευση πάνω στα μαθηματικά, τη γεωλογία, τη χημεία, τη βιολογία ή τη φυσική. Για την ακρίβεια, ούτε καν γνώριζε τότε την ύπαρξη των επιστημών αυτών.
Με ταπεινότητα και σεβασμό, εξερευνά σε βάθος και προτείνει τρόπους για να μπορέσει η πνευματικότητα και η επιστήμη, οι δύο αυτές πηγές γνώσης και ευημερίας της ανθρωπότητας, να βρουν κοινό σημείο αναφοράς και να ωφεληθούν η μία από την άλλη, για το γενικότερο καλό.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:28:21