Το κινέζικο δωμάτιο
Μυθιστόρημα
Εξώφυλλο/εικαστικό: Διαμαντίδης, Χρήστος
Επιμέλεια κειμένου: Λόη, Άρτεμις
Επιμέλεια σειράς: Μαραγκόπουλος, Άρης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6760-46-4
Τόπος, Αθήνα, 10/2008
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.27 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 20 εκ., 300 γρ., 265 σελ.
Περιγραφή

Το κινέζικο δωμάτιο είναι ένα μαγευτικό ταξίδι στις λιγότερο γνωστές περιοχές της τεχνολογίας, της τεχνητής νοημοσύνης και του κυβερνοχώρου. Ένα μυθιστόρημα που εξοικειώνει τον αναγνώστη με τη συναρπαστική πραγματικότητα των σύγχρονων υπολογιστών και του διαδικτύου και, κάνοντας αυτό, ταυτόχρονα την απομυθοποιεί.
Ο ντροπαλός, ευτραφής ,αντικοινωνικός Χάρης περνάει τη μέρα του παρέα με τη Σίμπα, την ψηφιακή του περσόνα στον κυβερνο - κόσμο του social web, των τσατ ρουμς, και των άβαταρς, έναν φαντασμαγορικό νέο κόσμο όπου, αντίθετα με ότι πιστεύεται, όσοι παίρνουν μέρος δε χάνουν την ταυτότητά τους... Στην πραγματικότητα δημιουργούν μια καινούρια ταυτότητα - που ενδέχεται να είναι πιο πραγματική από την πραγματική...
Η Σίμπα του Χάρη έχει υπερφυσικές ικανότητες, είναι πανέμορφη, πρόστυχη και προκλητική, και σημειώνει τεράστια επιτυχία στον ψηφιακό `Κόσμο`, ανανεώνοντας τακτικά τους εραστές της και χαρίζοντας στον δημιουργό και `προαγωγό` της ατέλειωτες ώρες απόλαυσης και ερεθιστικής `αυτο-ικανοποίησης`.
Παράλληλα, ο Χάρης αρχίζει να επικοινωνεί μέσω τσατ ρουμς με μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια, τη Σίρλεϊ, που σπουδάζει φιλοσοφία στη Βοστόνη. Σταδιακά, η Σίρλεϊ τον μυεί στον χώρο της φιλοσοφίας του νου και της τεχνητής νοημοσύνης και ο Χάρης εντυπωσιάζεται όλο και περισσότερο από τις γνώσεις και το εκπληκτικό μυαλό της νέας του `φίλης`. Η σχέση τους εξελίσσεται και ο ερωτευμένος πλέον Χάρης αποφασίζει να πραγματοποιήσει το δύσκολο άλμα προς την πραγματικότητα: να ταξιδέψει μέχρι τη Βοστόνη ώστε να γνωρίσει από κοντά τη Σίρλεϊ.
Αλλά στη Βοστόνη της Σίρλεϊ τον Χάρη περιμένει η απόλυτη έκπληξη...


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Το δωμάτιο στη γη
Dating
Κανείς δεν ξέρει ότι είσαι σκύλος
Γυναίκα και άντρας εναλλάξ
Αγαπημένη Ελίζα
Ένα πείραμα
Βασικά μαθήματα φιλοσοφίας
Απορίες
Εικονικές φιλίες
Το κινέζικο δωμάτιο
Η οριζόντια σχισμή
Παροιμίες
Η φράση
Το ταό
Η διδασκαλία
Η Βοστόνη και ο 'Κόσμος'
Ελεύθερη βούληση
Οι ελέφαντες δεν παίζουν σκάκι

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2019-06-07 14:17:24