Το ημερολόγιο ενός δαίμονα
Mister B. Gone (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-436-226-4
Οξύ, Αθήνα, 6/2009
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 9.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
22 x 15 εκ, 363 γρ, 217 σελ.
Περιγραφή

«Κάψε αυτό το βιβλίο. Καν` το. Γρήγορα, όσο είναι καιρός. Καψ` το. Μην κοιτάξεις ούτε μία λέξη παραπάνω. Με άκουσες; Ούτε. Μία. Λέξη».
Έτσι αρχίζει το ημερολόγιο ενός δαίμονα της Κόλασης, που γράφτηκε το 1438. Είναι ένα χειρόγραφο ποτισμένο με τη δαιμονική υπόσταση του συγγραφέα του, το οποίο ξεκινάει σαν ένα πομπώδες μα φαινομενικά ακίνδυνο χρονικό, αλλά καταλήγει να αποκαλύψει στον αναγνώστη τη συγκλονιστική αλήθεια για την αιτία του αρχέγονου πολέμου ανάμεσα στο Καλό και το Κακό.
«Το όνομά μου είναι Τζάκαμποκ Μποτς. Κάποτε ήξερα τι σήμαινε, αλλά τώρα πια το `χω ξεχάσει. Κάποτε. Ήμουν φυλακισμένος σ` αυτές τις σελίδες, παγιδευμένος στις λέξεις που διαβάζεις τούτη τη στιγμή και κλεισμένος στο σκοτάδι τον περισσότερο καιρό, ενώ το βιβλίο ήταν για πολλούς αιώνες θαμμένο σε μια στοίβα από άλλα βιβλία που κανείς δεν άνοιξε ποτέ. Όλο τον καιρό σκεφτόμουν πόσο χαρούμενος, πόσο ευγνώμων θα ήμουν όταν κάποιος τελικά θ` άνοιγε αυτό το βιβλίο. Είναι τ` απομνημονεύματά μου, βλέπεις.Ή, αν θέλεις, η εξομολόγησή μου...»
Ο Clive Barker, μετρ του μακάβριου και του μαγικού, απρόβλεπτος όπως πάντα, υπογράφει ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα που θα σας παγώσει το μεδούλι.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]