Το δένδρο των Αγίων Πάντων
The Halloween Tree (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-98850-6-5
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 14.93 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 20 εκ., 198 σελ.
Περιγραφή

Αγόρια. Δεκατριών χρονών, τρελλοπαρέα. Με γδαρμένα γόνατα, αναμαλλιασμένα κεφάλια, αναψοκοκκινισμένα μάγουλα, μυαλό μόνο για παιχνίδι, μια παγερή αδιαφορία για τα κορίτσια και μια αμυδρή υποψία μέσα τους για το τι επίκειται μ` αυτά που κάποτε θα τους κάνει άνδρες. Μα όχι ακόμα.
Όχι απόψε.
Απόψε είναι η Γιορτή των Αγίων Πάντων. Ντυμένα με τρομαχτικές στολές, τ` αγόρια τρέχουν ξέφρενα σε μια κωμόπολη του Ιλλινόις, κεντρίζοντας τους φιλήσυχους πολίτες της, κλεισμένους σε σπίτια με ήσυχες αυλές όπου σιγοκαίνε κεριά-κολοκύθες.
`Κέρασμα ή Σκανδαλιά;`
Απόψε, τα αγόρια διαλέγουν δίχως δεύτερη σκέψη τη Σκανδαλιά. Μόνο που θα πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο απ` ό,τι περιμένανε. Ο φίλος τους ο Πίπκιν, η ψυχή της παρέας, είναι άφαντος. Θα τον αναζητήσουν στο Στοιχειωμένο Σπίτι. Εκεί θα ανακαλύψουν το Δένδρο των Αγίων Πάντων. Αντί για καρπούς, απ` τα κλαδιά του κρέμονται τεράστιες κολοκύθες.
Ουπς!
Να κι ο μυστηριώδης κύριος Μάουντσραουντ. Θα τους προσκαλέσει να `ρθουν μαζί του για να σώσουν τον φίλο τους.
Απόψε, τ` αγόρια θα ταξιδέψουν ανά τους αιώνες. Στην Αίγυπτο, την κελτική Ευρώπη, την Ευρώπη που `καιγε μάγισσες, την Ευρώπη που `χε επίκεντρο τη Νοτρ Νταμ... Για να φθάσουν ως το Μεξικό τη μέρα των νεκρών. Να ανακαλύψουν την ουσία της πανάρχαιας εορτής που φέρνει για μια μοναδική βραδιά κοντά πεθαμένους και ζωντανούς...


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:28:12