Τζ. Κ. Ρόουλινγκ
Ποιος κρύβεται πίσω απ' τον Χάρι Πότερ;
J.K. Rowling : The Wizard Behind Harry Potter (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Χωρεάνθη, Μάριον
Εικονογράφηση: Resnick, Nancy
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-274-553-3
Ψυχογιός, Αθήνα, 5/2001
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 6.12 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 106 σελ.
Περιγραφή

Όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε τον Χάρι Πότερ, όπως επίσης και τη συγγραφέα που τον δημιούργησε και τον έφερε κοντά μας. Η Τζοάν Καθλίν Ρόουλινγκ είναι μια όμορφη γοητευτική «μάγισσα», μια γυναίκα που έχει την ικανότητα να ανακαλεί ολοζώντανες τις μνήμες των παιδικών της χρόνων και να αιχμαλωτίζει τους άγριους, υπέροχους και δύσκολους εκείνους καιρούς. Και αυτή η ικανότητα τη βοήθησε να δώσει στο δημιούργημά της μια διάσταση πέρα για πέρα αληθινή.
Ο Μαρκ Σαπίρο αγάπησε πολύ τον Χάρι Πότερ και αποφάσισε να γράψει τη βιογραφία της Τζοάν. Έτσι θα μπορέσουν όλοι να γνωρίσουν την αγαπημένη τους συγγραφέα, το πρόσωπο πίσω από το δημιούργημα.
Παιδί με πλούσια φαντασία και στη συνέχεια μητέρα με πλήθος ευθύνες και υποχρεώσεις , η Τζοάν Ρόουλινγκ έζησε μια συναρπαστική ζωή. Η ιστορία της δίνει, τόσο στους μεγάλους όσο και στα παιδιά, τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μαζί μια συγκινητική, μαγευτική ιστορία.
Ο Μαρκ Σαπίρο εργάζεται πάνω από είκοσι πέντε χρόνια ως κριτικός κινηματογράφου, τηλεόρασης και μουσικής σε διάφορες αμερικανικές και διεθνείς εφημερίδες και περιοδικά, και έχει γράψει περισσότερες από δώδεκα βιογραφίες διασημοτήτων. Ζει στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια με τη σύζυγό του Νάνσι, την κόρη του Ράχελ, το σκύλο του Κέρι και τις γάτες Σκανταλιάρη και Χάος.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Εισαγωγή: Η λατρεία για το διάβασμα
Η μανία για τον Χάρι
Ο Κούνελος και η Δεσποινίς Μέλισσα
Παιδιάστικα καμώματα
Μαθήματα ζωής
Ο Χάρι γεννιέται
Σκοτάδι και φως
Ο Χάρι κατακτά τον κόσμο
Κι έζησε ο Χάρι καλά κι εμείς καλύτερα
Η Ρόουλινγκ και το γράψιμο

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-02-10 13:59:22