Τα πρώτα τρία λεπτά
Μια σύγχρονη άποψη για την προέλευση του σύμπαντος
The First Three Minutes (τίτλος πρωτοτύπου)
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-88126-1-1
Octavision, Αθήνα, 5/2006
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 25.36 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 380 γρ., 239 σελ.
Περιγραφή

Μέχρι πριν από λίγο δεν ήταν δυνατό να δεχθούν ανεπιφύλακτα οι επιστήμονες κάποια θεωρία σχετική με την προέλευση του Σύμπαντος. Τα πράγματα όμως έχουν θεαματικά αλλάξει στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Το 1965 εμφανίστηκε μια καταπληκτική και πολύ απροσδόκητη επιστημονική ανακάλυψη -η βαρυσήμαντη ανακάλυψη από τους ραδιοαστρονόμους μιας αποκαλυπτικής κοσμικής ακτινοβολίας ραδιοφωνικών συχνοτήτων, που απέμεινε μετά την αρχική έκρηξη του Σύμπαντος. Γρήγορα ακολούθησε σπουδαία θεωρητική εργασία και αυτή τη στιγμή υπάρχει μια θεωρία για το Αρχέγονο Σύμπαν, η οποία έχει γίνει αποδεκτή σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι επιστήμονες να την αποκαλούν "το καθιερωμένο μοντέλο".

Για πρώτη φορά έχουμε στα χέρια μας μια έγκυρη παρουσίαση για το τι πιστεύεται ότι συνέβη στα πρώτα τρία λεπτά της δημιουργίας του Σύμπαντος· έχουμε επίσης τη συναρπαστική ιστορία της ανακάλυψης αυτής. Το βιβλίο αυτό έχει γραφεί για το μέσο αναγνώστη, ο οποίος δε διαθέτει ειδικές γνώσεις Φυσικής ή Μαθηματικών. Ο Steven Weinberg, ο λαμπρός αυτός θεωρητικός φυσικός του Harvard, μας οδηγεί βήμα προς βήμα και με εκπληκτική σαφήνεια και γοητεία, για να κατανοήσουμε τα πρώτα τρία λεπτά της δημιουργίας, "διακόπτοντας τη δράση" σε συχνά διαστήματα για να περιγράψει και να αναλύσει το "πλαίσιο" των γεγονότων στο διάστημα αυτό.

"Τα πρώτα τρία λεπτά" αποτελούν ένα σπουδαίο και συναρπαστικό επίτευγμα· είναι ένα από τα ελάχιστα εκείνα βιβλία που, εξηγώντας με ενάργεια μια σημαντική ανακάλυψη της σύγχρονης επιστήμης, αλλάζει πραγματικά τον τρόπο, με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μας.

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:28:05