Τα ξανθά γεράκια
Μυθιστόρημα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-422-105-9
Άγκυρα, Αθήνα, 2006
3η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 7.96 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 400 γρ., 271 σελ.
Περιγραφή

Το πεπρωμένο ενός μεγάλου έρωτα, κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταματήσει, ούτε ο χρόνος, ούτε οι αποστάσεις, ούτε ακόμη και ο φασισμός.
Λίγο πριν την 11η Ολυμπιάδα, ένα πάθος γεννιέται ανάμεσα στο Φοίβο και τη Μαρί. Γνωρίστηκαν στη Σαντορίνη. Ο έρωτάς τους συνεχίστηκε στην Αθήνα, για να καταλήξει στο Βερολίνο που δονείται από τον Ναζισμό και η θεοποίηση του Χίτλερ είναι γεγονός.
Εκεί, ο Φοίβος αναζητά την αναγνώριση μέσω του κινηματογράφου, βασιζόμενος στις υποσχέσεις της φράου Λίζας, που είναι μεγαλύτερή του και πολύ ερωτευμένη, αφού εκείνος διαθέτει σπάνια ομορφιά.
H Μαρί προς χάριν του, θα δεχθεί τις ταπεινώσεις της Λίζας και θα εργασθεί ως βοηθός στην `Βίλλα Οργίων` που φιλοξενεί αξιωματικούς των Ες-Ες και της Βέρμαχτ.Aφού γίνει μάρτυρας ενός συγκλονιστικού γεγονότος, κυνηγημένη από τους Ναζί, θα καταλήξει στο Παρίσι, όπου θα συμβιώσει με τους κλοσάρ.
Οι καιροί είναι δύσκολοι. H Ευρώπη φλέγεται και ο Φοίβος είναι μακριά. Ο δυνατός χαρακτήρας της Μαρί, θα ξεπεράσει ακόμη και το θάνατο.
Στο περιπετειώδες αυτό μυθιστόρημα, τα γεγονότα τρέχουν καταιγιστικά το ένα μετά το άλλο. Οι χαρακτήρες, χωρίς ηθικό έρισμα και η σκληρότητα του πολέμου, βάζει σε σκέψεις τον αναγνώστη, μεταφέροντάς τον σε δύσκολες εποχές, δικαιώνοντας την ανθρώπινη αντοχή.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2017-07-24 09:33:38