Ρωσικό παράθυρο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-392-132-5
Κονιδάρης, Αθήνα, 5/2010
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Σερβική
€ 20.09 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 528 σελ.
Περιγραφή

`Εσύ δεν ζεις ζωή, η ζωή σου συμβαίνει`, του είπε κάποτε η Ιρένα. Και ο Ρούντι νιώθει ακριβώς έτσι. Έχοντας εγκαταλείψει το όνειρο της υποκριτικής, ζει μια αδιάφορη ζωή στο Βελιγράδι.
Όταν πεθαίνει ο πατέρας του και ανακαλύπτει πως η φίλη του τον απατά, αποφασίζει να φύγει για λίγο στη Βουδαπέστη. Τότε όμως ξεσπά ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία, και η αυτο-εξορία του μοιάζει αναπόφευκτη: αντί ν` αφήνει πλέον τον χρόνο να κυλά, ξεκινά το ταξίδι της ζωής του.
Μέσα από την προσωπική του αφήγηση, γεμάτη βιώματα, αναμνήσεις, όνειρα κι επιθυμίες, ο Ρούντι ξεδιπλώνει το πορτρέτο της ζωής του - αυτής που ζει αλλά και αυτής που λαχταρά να ζήσει. Πρόσωπα και εικόνες που πέρασαν από τη ζωή του ξεπηδούν σε κάθε στάση, στις πόλεις που επισκέπτεται. Ενδιάμεσοι σταθμοί, οι γυναίκες που τον καθόρισαν: η μητέρα του, σύζυγοι και ερωμένες, φίλες και γυναικείες παρουσίες που σημάδεψαν τη σκέψη του.
Με συγγραφική οξυδέρκεια και λόγο ποιητικό και άμεσο, ο καταξιωμένος συγγραφέας Ντράγκαν Βέλικιτς παρουσιάζει την ιστορία ενός άντρα μέσα από τον έρωτα και την αναζήτηση της εσωτερικής του ταυτότητας - ως τη στιγμή που βρίσκει τη δύναμη ν` ακολουθήσει το δρόμο του. Ο έρωτας, οι σχέσεις και η καθημερινότητα ιδωμένες από μια καθαρά αντρική ματιά, σ` έναν χείμαρρο λέξεων και εικόνων που καθηλώνει, ανοίγοντας ένα παράθυρο με θέα στην ίδια τη ζωή.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:27:54