Πρωτότυπες συνταγές με λαχανικά απ' όλο τον κόσμο
Cooking Vegetables (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Πλακούλα, Μπέσσυ
Φωτογράφος: Mackevicius, Ashley
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-441-680-6
Modern Times, Αθήνα, 6/2007
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 17.82 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
22 x 28 εκ., 846 γρ., 191 σελ.
Περιγραφή

Τα λαχανικά κατέχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σ` αυτό το βιβλίο. Πρέπει να τρώγονται όχι μόνο επειδή είναι ωφέλιμα για την υγεία μας, αλλά και λόγω της απόλαυσης που προσφέρουν οι υπέροχες γεύσεις και η υφή τους.
Από τα τραγανά, ελαφρά και εύκολα φαγητά της άνοιξης μέχρι τα περιπλοκότερα θρεπτικά φαγητά του χειμώνα, το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει τις γαστρονομικές απολαύσεις της κάθε εποχής.
Μερικές απ` τις συνταγές είναι πρωτότυπες παραλλαγές καθημερινών πιάτων, όπως ο αρακάς και η κακαβιά
με καπνιστό ζαμπόν ή το πέστο ρόκας σε τορτελίνια με τυρί.
Άλλες, όπως το ντάικον με σασίμι ή οι μπάμπιες με κοτόπουλο, αναδεικνύουν λιγότερο δημοφιλή υλικά. Υπάρχουν και ορισμένες γλυκές συνταγές, όπως το κέικ με άσπρη γλυκοπατάτα και το κέικ καρότου με γλάσο λεμονιού.
Χάρη στις πρακτικές και ταυτόχρονα εμπνευσμένες προτάσεις του, το βιβλίο αυτό σας βοηθά να εξερευνήσετε το συναρπαστικό κόσμο της γαστρονομίας.
Συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές, παρέχοντας απλές, πρακτικές συμβουλές. Χωριστά κεφάλαια περιγράφουν λεπτομερώς τεχνικές προετοιμασίας και μαγειρέματος διάφορων υλικών, ενώ το εκπληκτικό φωτογραφικό υλικό αιχμαλωτίζει χρώματα, αρώματα και γεύσεις που προέρχονται από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου.
Παρουσιάζονται διάφορες τοπικές κουζίνες και οι τεχνικές τους, οι οποίες θα καλωσορίσουν τους αρχάριους μάγειρες και θα ικανοποιήσουν τους πιο έμπειρους. Επίσης, περιλαμβάνονται ειδικά αφιερώματα σε συγκεκριμένα λαχανικά, με χρήσιμες πληροφορίες για τους τρόπους επιλογής, διατήρησης και προετοιμασίας τους.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Τα γευστικά δώρα κάθε εποχής
Άνοιξη
Η φύση που ξυπνά προσφέρει ορισμένα απ' τα πιο γλυκά και τραγανά λαχανικά. Τα πιάτα της εποχής χρειάζονται ελάχιστη προετοιμασία και σύντομο χρόνο μαγειρέματος, ώστε τα υλικά να διατηρούν τη φρεσκάδα τους όσο το δυνατόν περισσότερο
Καλοκαίρι
Είναι η εποχή που οι καρποί ωριμάζουν. Οι φρέσκες σαλάτες και οι εύκολες, εύγεστες συνταγές με λαχανικά, που τώρα αφθονούν, σας επιτρέπουν να εκμεταλλευθείτε στο έπακρο τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες
Φθινόπωρο
Αν και με πιο αργούς ρυθμούς, η φύση συνεχίζει να παράγει μαγειρικούς θησαυρούς. Τα φθινοπωρινά λαχανικά μετατρέπονται σε υπέροχα, μεγαλοπρεπή και χορταστικά πιάτα
Χειμώνας
Τα σιγομαγειρεμένα φαγητά αναδεικνύουν όλη τη γεύση των βολβών, των ριζών και των ανθεκτικών χειμωνιάτικων λαχανικών, τρέφοντας το σώμα και ευφραίνοντας τις αισθήσεις στις πιο κρύες ημέρες του χρόνου
Ευρετήρια

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-07-05 17:38:27