Ποίηση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7988-77-5
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.21 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 284 γρ., 175 σελ.
Περιγραφή

Nέα κυκλοφορία, η ανθολογία "Ποίηση" της Χρυσούλας Δημητρακάκη, που παρουσιάσθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Μουσείο Μπενάκη, από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων "ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ", υπό την αιγίδα της UNESCO Νήσων και Πειραιά.
Η ποιητική ανθολογία 175 σελίδων, αποτελείται από τρεις ενότητες, "Άνεμοι και Θύελλες" "Κρήτη των ονείρων" και "Θάλασσα της ψυχής" και συμπεριλαμβάνει 92 ποιήματα, σε μία επιμελημένη έκδοση, εύχρηστου μεγέθους, που ανταποκρίνεται στο βαθυστόχαστο περιεχόμενο του βιβλίου. Το εξώφυλλο του βιβλίου με αφαιρετικό φλιταρισμένο πίνακα από το παλιό λιμάνι του Ρεθύμνου και τα δύο δελφίνια
από νόμισμα 5ου π.Χ. αιώνα, δίνουν το στίγμα ενός μεγάλου ταξιδιού που ξεκινά από το Ρέθυμνο της Κρήτης.
Η δημιουργός γεννημένη στην Αθήνα, αφιέρωσε μια ενότητα του παρουσιαζόμενου βιβλίου στην "Κρήτη των ονείρων", τον τόπο καταγωγής της, το Ρέθυμνο και το χωριό Ατσιπόπουλο που αποτέλεσαν και την βασική πηγή έμπνευσής της.
Οι στίχοι, έχουν μια εσωτερική δύναμη και ευαισθησία και γνωστικά αποθέματα της δημιουργού που κατορθώνει να μετατρέψει τα απειροελάχιστα σε εμπειρία, μέσω της δικής της ψυχικής επεξεργασίας και να βγουν σαν χείμαρρος με πηγαία δύναμη, για να ταυτισθούν με όλους τους ανθρώπους και με τον καθ` ένα χωριστά.
Και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που η ποίηση της Χρυσούλας Δημητρακάκη, μιλά στις ψυχές των ανθρώπων, γιατί εκεί απευθύνεται.
Η Χρυσούλα Δημητρακάκη, αρθρογραφεί στις εφημερίδες "Κρητική Επιθεώρηση" και "Χανιώτικα Νέα" και στο περιοδικό "Κρήτη" καθώς και σε λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά.
Γράφει στίχους στην Ελληνική και Αγγλική και έχει διακριθεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, την UNESCO, την Πανελλήνια Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και το forum των διεθνών ποιητών.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-12-15 13:43:22